Ευκαρπία: Γενναία απόφαση γονιών να δωρίσουν όργανα της κόρης τους. Ένα παράδειγμα προς μίμηση


Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και  συναισθηματικής φόρτισης, ¨αποχαιρέτησαν¨ την 12 χρονη Ελ..., μαθήτρια  από την Ευκαρπία,  η οικογένεια, οι συγγενείς,οι φίλοι/ες, οι δάσκαλοι/ες, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων , η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας και πλήθος κόσμου που γνώριζαν το μικρό αγγελούδι και την οικογένειά της. Η νεκρώσιμη ακολουθία έγινε το Σάββατο στο ναό του Αγίου Γεωργίου της Ευκαρπίας, παρουσία πλήθους κόσμου. Αντί στεφανιών, συγκεντρώθηκε και δόθηκε ένα σημαντικό ποσό στο ¨Χαμόγελο του παιδιού¨, που από την 1η στιγμή βοήθησε όσο μπορούσε την Ελ... και την οικογένειά της.
Η Ελ.... είχε διαγνωστεί με πρόβλημα στην καρδιά της εδώ και χρόνια και η οικογένειά της , το ¨Χαμόγελο του Παιδιού¨, αλλά και το περιβάλλον από το σχολείο της , έδωσαν μεγάλο αγώνα για να βρεθεί μεταμόσχευμα καρδιάς και να γίνει η επιθυμητή εγχείρηση. Η Ελ.. έκανε συχνά εξετάσεις οι οποίες όπως είναι φυσικό ταλαιπωρούσαν τον οργανισμό της. Το τελευταίο διάστημα, έγινε γνωστό ότι είχε βρεθεί συμβατό μόσχευμα από το εξωτερικό, αλλά κωλυσιεργούσε στη γραφειοκρατία.
Στην τελευταία της εξέταση , δυστυχώς, δεν άντεξε ο οργανισμός της...
Αυτό που αξίζει να αναφερθεί και είναι παράδειγμα προς μίμηση, γιατί δείχνει το μεγαλείο της ψυχής των γονιών της μικρής Ελ...., είναι η απόφασή τους για δωρεά όσων οργάνων ήταν σε καλή κατάσταση και θα μπορούσαν να δοθούν σε συμβατούς δότες. 


Oι πληροφορίες είναι απο την ανάρτηση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου δημοτικού σχολείου Ευκαρπίας:  https://www.facebook.com/1dimefkarp/







Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!