Άμεσες αποζημιώσεις ζητούν ο Σ. Αναστασιάδης, ο Δήμαρχος Χαλκηδόνας και ο Πρόεδρος ΕΑΣΘ από τον Αποστόλου ,για τις καλλιέργειες καρπουζιών και πεπονιών που έπληξε η θεομηνία σε Ακροπόταμο, Καστανά και Πρόχωμα του Δ. Χαλκηδόνας


Θεσσαλονίκη 09 Ιουλίου 2018
                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
   Την αποζημίωση των καταστροφών που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις στις καλλιέργειες καρπουζιών και πεπονιών στις περιοχές Ακροποτάμου, Καστανά και Προχώματος του Δήμου Χαλκηδόνας, αλλά και την κατ΄εξαίρεση αποζημίωση από τις ζημίες που προκλήθηκαν από την ασθένεια της ανθρακίασης στην ίδια περιοχή, ζητούν με κοινή  Επιστολή τους οι κ.κ. Σάββας Αναστασιάδης, Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Τσουκνιδάς, Δήμαρχος Χαλκηδόνας και Χρήστος Τσιχήτας, Πρόεδρος ΕΑΣΘ.
  
Επίσης με την ίδια επιστολή ζητούν η πιο πάνω ασθένεια να ενταχθεί στη λίστα αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ.Το πλήρες κείμενο της Επιστολής:
                                        ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
                               Προς τον
                              Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
 Κοινοποίηση προς τον  Πρόεδρο ΕΛΓΑ

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα ( βροχοπτώσεις, χαλαζοπτώσεις) που επικράτησαν στη Χώρα μας τους τελευταίους μήνες, προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στις πρώϊμες και κανονικές καλλιέργειες καρπουζιών και πεπονιών, στην περιοχή των οικισμών Ακροποτάμου, Καστανά και Προχώματος του Δήμου Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης, διαπίστωση που έγινε μετά από επίσκεψη στην περιοχή.
Οι συγκεκριμένες καλλιέργειες αποτελούν μονοκαλλιέργεια για το μεγαλύτερο μέρος των αγροτών των πιο πάνω περιοχών, ενώ η παραγωγή τους που είναι φημισμένη για την άριστη ποιότητα, κατά κανόνα διοχετεύεται στο εξωτερικό.
Όπως μας ενημέρωσαν αγρότες της περιοχής , αλλά και ο ΕΛΓΑ Θεσσαλονίκης, πέραν των ζημιών που προκλήθηκαν από τις βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις , υπάρχουν και ζημίες που προήλθαν από την ασθένεια της ανθρακίασης, η  οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, αλλά δυστυχώς μεταδίδεται και στις όψιμες καλλιέργειες.
Επειδή γίνεται αντιληπτή η δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες των πιο πάνω περιοχών, αφού οι καλλιέργειες αυτές αποτελούν το μόνο ετήσιο εισόδημά τους, ζητούμε την κατ΄ εξαίρεση αποζημίωσή τους για τη φετινή παραγωγή και την ένταξη της ασθένειας αυτής στη μόνιμη λίστα αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ.   
                                                        Θεσσαλονίκη 09 Ιουλίου 2018 
                                                 Με εκτίμηση                                  
                 1.Σάββας  Αναστασιάδης,  Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης
             2.ΓιάννηςΤσουκνιδάς, Δήμαρχος Χαλκηδόνας
         3.Χρήστος Τσιχήτας, Πρόεδρος ΕΑΣΘ Α.Ε.
                  


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!