Ενημέρωση δημοτικού συμβουλίου και πολιτών για το σχέδιο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Παύλου Μελά ζητά ο Γιώργος Λίλτσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημέρωση δημοτικού συμβουλίου και πολιτών για το σχέδιο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Παύλου Μελά ζητά ο Γιώργος Λίλτσης

Την ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου Παύλου Μελά για τον σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας που ισχύει σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και πυρκαγιάς ζήτησε με επιστολή του στον Πρόεδρο του σώματος ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «αναΤΡΟΠΗ» Γιώργος Λίλτσης. Την ίδια ώρα, ο κ. Λίλτσης καλεί τη διοίκηση του δήμου να σπεύσει άμεσα στον καθορισμό χώρων προσυγκέντρωσης του πληθυσμού σε περίπτωση σεισμού ή φωτιάς αλλά και να ενημερώσει με όποιον τρόπο τους πολίτες για τα σημεία αυτά.
Όπως αναφέρει ο κ. Λίλτσης οι πρόσφατες πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι και να καταστραφούν ολοσχερώς περιουσίες, κόποι μιας ολόκληρης ζωής και τεράστιες δασικές εκτάσεις. «Δυστυχώς, εκ των υστέρων αναζητήθηκαν οι ευθύνες και οι υπεύθυνοι την ώρα που καιγόταν κόσμος έψαχναν τις αρμοδιότητες τους» λέει ο κ. Λίλτσης στην επιστολή του.
«Τα όσα συνέβησαν στην Ανατολική Αττική πρέπει να μας θορυβήσουν. Θα πρέπει άμεσα το σώμα να ενημερωθεί ποιος ή ποιοι φέρουν την ευθύνη να απομακρύνουν τους πολίτες από τα σπίτια τους, με ποιον τρόπο και μέσο και σε ποιο σημείο θα πρέπει να μεταβούν σε περίπτωση πυρκαγιάς ή σεισμού στο δήμο Παύλου Μελά. Είναι υποχρέωση της διοίκησης να μας ενημερώσει, ώστε και εμείς με τη σειρά μας να γίνουμε κοινωνοί του θέματος και να πληροφορήσουμε τους κατοίκους» υποστηρίζει ο επικεφαλής της «αναΤΡΟΠΗΣ».
Στην επιστολή του, ο κ. Λίλτσης καλεί την διοίκηση εκτός από την ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου να φροντίσει να πραγματοποιήσει ενημερωτικές εκδηλώσεις σε Σταυρούπολη, Ευκαρπία και Πολίχνη προκειμένου να πληροφορηθούν οι κάτοικοι της κάθε ενότητας τι πρέπει να κάνουν και που θα πρέπει να πάνε σε περίπτωση σεισμού και φωτιάς. «Πριν λίγες μέρες πήρε φωτιά το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά. Ευτυχώς η Πυροσβεστική επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και η φωτιά έσβησε χωρίς να πάρει έκταση και να κινδυνεύσουν κατοικίες. Να αναλάβει η διοίκηση να αναρτήσει σε εμφανές σημείο στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου το σχέδιο που υπάρχει σε κάθε περιοχή» καταλήγει ο κ. Λίλτσης.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!