Θεσσαλονίκη: Πολίτες γέμισαν με λουλούδια το Μνημείο Ολοκαυτώματος -Συμβολική διαμαρτυρία [εικόνες]


Μ' ένα λουλούδι στο χέρι πολίτες και φορείς της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν το απόγευμα μπροστά από το μνημείο του Ολοκαυτώματος, στην Πλατεία Ελευθερίας στη Θεσσαλονίκη, σε μια συμβολική διαμαρτυρία.
Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον πρόσφατο βανδαλισμό του μνημείου και σε μία προσπάθεια άνθρωποι, κάθε ηλικίας, να δείξουν ότι «δεν σιωπούν και δεν μένουν ουδέτεροι απέναντι στη βαρβαρότητα».
Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, αντιδήμαρχοι και η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη, Ρία Καλφακάκου, ο Γενικός Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Βάλτερ Στέχελ, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς και εκπρόσωποι της Ισραηλιτικής Κοινότητας.
Κατάθεση λουλουδιών στο Μνημείο Ολοκαυτώματος στην Θεσσαλονίκη/ Φωτογραφία Eurokinissi
Κατάθεση λουλουδιών στο Μνημείο Ολοκαυτώματος στην Θεσσαλονίκη/ Φωτογραφία Eurokinissi
Ο Γερμανός πρόξενος καταδίκασε το περαστικό, ενώ ο δήμαρχος κ.Μπουτάρης σε δηλώσεις του υπογράμμισε πως τέτοιες ενέργειες "δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές από μια κοινωνία που θέλει να είναι ευπρεπής» και εξέφρασε τη λύπη του για τον πρόσφατο βανδαλισμό του μνημείου.
O Γιάννης Μπουτάρης στο Μνημείο Ολοκαυτώματος/ Φωτογραφία Eurokinissi
Με τη σημερινή συμβολική κινητοποίηση και τα λουλούδια που τοποθετήθηκαν οι πολίτες και φορείς της πόλης θέλησαν να προστατέψουν το μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Θεσσαλονίκης, που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Λουλούδια στο Μνημείο Ολοκαυτώματος στην Θεσσαλονίκη/ Φωτογραφία Eurokinissi
To Μνημείο Ολοκαυτώματος στην Θεσσαλονίκη/ Φωτογραφία Eurokinissi
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!