Σε πολυεθνική άσκηση στη Μαύρη Θάλασσα μετείχε το Πολεμικό Ναυτικό [εικόνες]


Στην πολυεθνική άσκηση «BREEZE 2018», στη δυτική Μαύρη Θάλασσα, μετείχε το Πολεμικό Ναυτικό.

Η άσκηση διοργανώθηκε από τη Βουλγαρία, από τις 13 έως τις 21 Ιουλίου και το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό μετείχε με την πυραυλάκατο ΤΠΚ ΔΑΝΙΟΛΟΣ, μια κινητή μονάδα εκπαίδευσης από το ΚΕΝΑΠ και Αξιωματικό επιτελή.
Σκοπός της άσκησης ήταν η βελτίωση του επιπέδου επιχειρησιακής και τακτικής συνεργασίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των ναυτικών μονάδων σε περιβάλλον πολλαπλής απειλής. Μετείχαν προσωπικό, πλοία, υποβρύχια και αεροναυτικά μέσα από το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, την Ιταλία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, την Τουρκία, καθώς και πλοία των μόνιμων ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ.
Η πρώτη φάση περιελάμβανε τη συγκέντρωση μονάδων και προσωπικού στη Ναυτική Βάση Μπουργκάς της Βουλγαρίας, την πραγματοποίηση της εν όρμω εκπαίδευσης, τη διεξαγωγή συντονιστικών συσκέψεων καθώς και εθιμοτυπικών και αθλητικών δραστηριοτήτων. Η δεύτερη φάση περιελάμβανε την εκτέλεση των τεχνικών και τακτικών αντικειμένων εν πλω. Η άσκηση ολοκληρώθηκε με τον επανάπλου των πλοίων και την απενημέρωση στη Ναυτική Βάση Μπουργκάς.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!