«Δεν θέλουν δημοψήφισμα; Ας πάνε σε εκλογές» τι λέει ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας για Σκοπιανό, Λίγκα του Βορρά, Γραφείο του Πρωθυπουργού, Μπουτάρη και νέο κόμμα


«Δεν θέλουν δημοψήφισμα; Ας πάνε σε εκλογές»
Τι λέει ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας για Σκοπιανό, Λίγκα του Βορρά, Γραφείο του Πρωθυπουργού, Μπουτάρη και νέο κόμμα

Για την ανάγκη «να μιλήσει ο λαός» για το Σκοπιανό, το ψήφισμα που απέστειλε η αυτοδιοίκηση στον ΠτΔ, την βεβαιότητα ότι «η συμφωνία δεν θα περάσει»,  το στέλεχος του γραφείου του πρωθυπουργού που «κάνει εξαιρετική δουλειά», τις σημαντικές διαφωνίες του με τον Γιάννη Μπουτάρη αλλά και για τη διάψευση των σεναρίων για δημιουργία νέου κόμματος, μίλησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στη ΒΕΡΓΙΝΑ TV και στον Στέργιο Καλόγηρο.
Για το Σκοπιανό
«Δεν τρελάθηκαν ξαφνικά οι Έλληνες» σημείωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας σχετικά με τις αντιδράσεις του κόσμου απέναντι στην «κατάπτυστη» συμφωνία. Ο ίδιος, αναφέρθηκε στο ψήφισμα της Αυτοδιοίκησης και των Φορέων που τέθηκε υπόψη του ΠτΔ αλλά και των πολιτικών δυνάμεων με ζητούμενο τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Στόχος μας «Να μην κυρωθεί η συμφωνία» είπε χαρακτηριστικά αποκαλύπτοντας πως σύντομα θα ενημερωθούν όλοι, εντός και εκτός χώρας. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας  εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η συμφωνία δεν θα περάσει» και ότι «η μάχη είναι μπροστά μας» ενώ αποκάλυψε ότι συζητήθηκε η ιδέα να κλείσουν οι δήμοι και οι περιφέρειες σε ένδειξη διαμαρτυρίας, απορρίφθηκε ωστόσο καθώς το ουσιαστικό αποτέλεσμα θα ήταν «η ταλαιπωρία των πολιτών»
Για τον Ζόραν Ζάεφ
«Δεν έχουμε γνωριστεί ποτέ» ξεκαθάρισε ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας όταν ρωτήθηκε σχετικά με το πρόσφατο ταξίδι του Σκοπιανού πρωθυπουργού στη Χαλκιδική, σημειώνοντας ωστόσο ότι «όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στην Μακεδονία»
Για τη Λίγκα του Βορρά
Σενάρια που «δεν έχουν καμία βάση» επανέλαβε ο Απόστολος Τζιτζικώστας όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις βολές Κοτζιά προς τον ίδιο, με την κατηγορία ότι θέλει να φτιάξει τη Λίγκα του Βορρά. Επιλέξαμε, όπως είπε την εκπροσώπηση των υπολοίπων δήμων και περιφερειών από τον κ. Πατούλη και τον κ. Αγοραστό.
Για τη ΝΔ και την φήμη δημιουργίας νέου κόμματος
«Υπηρετώ τη γραμμή της Περιφέρειας» ξεκαθάρισε ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας κι αν χρειαστεί «θα συνεργαστώ με τον ίδιο τον διάολο», τονίζοντας ωστόσο ότι έχει συχνή επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον οποίο έχει και συναντίληψη σε πολλά θέματα. Όσο για τη δημιουργία νέου κόμματος, διευκρίνισε εκ νέου ότι και στις επόμενες εκλογές «όποτε κι αν γίνουν» ο ίδιος θα είναι υποψήφιος για την ΠΚΜ
Για τον Γιάννη Μπουτάρη
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε λόγο για τις σημαντικές και ουσιαστικές διαφωνίες που έχει με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη σε πολιτικά θέματα επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο ρόλος του είναι να συνεργάζεται.
Για το γραφείο του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη
Ο Περιφερειάρχης, επέμεινε στην άποψή του ότι το γραφείο του πρωθυπουργού «και όχι η κυβέρνηση» κάνει καλή δουλειά στην Θεσσαλονίκη αναφέροντας συγκεκριμένα ότι ένα στέλεχος του γραφείου βοηθά στην επίλυση γραφειοκρατικών θεμάτων.
Για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών
«Εμείς οι Έλληνες δεν κάνουμε πίσω σε εθνικά θέματα» είπε ο κ. Τζιτζικώστας, κάτι που δεν αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Η Κυβέρνηση κωφεύει σημείωσε ο Περιφερειάρχης, γεγονός που είναι πιθανό να δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις. «Σύντομα η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές. Πιο σύντομα από όσο θα ήθελαν κάποιοι» είπε συγκεκριμένα. Ο ίδιος επανέλαβε την ανάγκη διεξαγωγής δημοψηφίσματος θέτοντας τη δυνατότητα της κυβέρνησης εάν δεν θέλει δημοψήφισμα, να πάει σε εκλογές.

Links
Για το Σκοπιανό:

Για τον Ζάεφ:

Για τη Λίγκα του Βορρά:

Για τη ΝΔ και τη φήμη νέου κόμματος:

Για το Γιάννη Μπουτάρη

Για το γραφείο του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη:

Για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών:



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!