Πρόταση της Αυστρίας για το προσφυγικό: Εκτός ΕΕ να γίνονται οι αιτήσεις για άσυλο


Οι αιτήσεις για άσυλο στο εξής να υποβάλλονται εκτός της ΕΕ και να επιτρέπεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις να γίνονται σε έδαφος κράτους μέλους. Αυτό ζητά η Αυστρία με πρότασή της για το προσφυγικό.

Στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, οι ηγέτες αποφάσισαν για κέντρα μεταναστών και προσφύγων γύρω από τη Μεσόγειο. Την επόμενη εβδομάδα, Γερμανία, Ιταλία και Αυστρία θα έχουν συνομιλίες για το πώς θα κλείσει η μεσογειακή διαδρομή, που ακολουθούν δεκάδες χιλιάδες μετανάστες, για να φτάσουν από την Αφρική στην Ευρώπη.
Η Αυστρία, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών που επικαλείται το περιοδικό Profil, ζητά να υιοθετηθεί ένα νέο σύστημα προστασίας, το οποίο θα προβλέπει να μην γίνεται αίτηση ασύλου επί ευρωπαϊκού εδάφους.
Η πρόταση αυτή παρουσιάστηκε σε συνάντηση Ευρωπαίων αξιωματούχων, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Μόνο σε hot spots εκτός της Ένωσης θα πρέπει άνθρωποι που χρειάζονται προστασία να επιλέγονται και στη συνέχεια να μεταφέρονται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα πάντα με το άρθρο.
Επίσης, η Αυστρία ζητά να χορηγείται άσυλο μόνο σε όσους σέβονται τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες της. Το Profil επικαλείται δήλωση του εκπροσώπου της κυβέρνησης ότι το έγγραφο «ήθελε να δώσει αφορμή για προβληματισμό».
Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!