Γιατί τα ρολόγια Rolex είναι τόσο ακριβά [βίντεο]


Τα Rolex είναι από τα πιο περιζήτητα ρολόγια στον κόσμο. Μάλιστα, πέρυσι, ένα vintage Rolex Daytona που φορούσε ο Πολ Νιούμαν πωλήθηκε σε δημοπρασία για 17,8 εκατομμύρια δολάρια.

Υπάρχει μάλιστα μια φήμη που αναφέρει πως ένα Rolex προτού φύγει για πώληση από το εργοστάσιο, θα πρέπει να είναι αναγνωρίσιμο από απόσταση 6 μέτρων.
Η Κάρα Μπάρετ, συντάκτρια στο περιοδικό που ειδικεύεται στα ρολόγια Hodinkee, εξηγεί γιατί τα Rolex είναι τόσο ακριβά.
Όπως λέει η ίδια: «Το Rolex είναι μία από τις λίγες μάρκες, αν όχι η μόνη μάρκα που έχει μια πολύ συγκεκριμένη αισθητική. Είναι σπορ και είναι ρολόγια εργαλεία, είναι στο DNA τους».
Και συνεχίζει: «Στη δεκαετία του ‘50 κυκλοφόρησαν τα Submariner, Explorer, Milgauss και το GMT και ήταν όλα τους ρολόγια που σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν για να χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία. Κι έτσι είναι ακόμη και σήμερα. Είναι ένα είδος που αργότερα εξελίχθηκε σε ένα εμπορικό σήμα πολυτελείας και που τώρα είναι διάσημα γι’ αυτό. Επομένως, το ενδιαφέρον με αυτά είναι πως ενώ αρχικά σχεδιάστηκαν ως εργαλεία, μετατράπηκαν τελικά σε πολυτέλεια.
Για παράδειγμα το Submariner κοστίζει 8.000 δολάρια. Το Oyster Perpetual κάνει 5.000 δολάρια. Και οι ιδιότητες για τις οποίες υπερηφανεύονται είναι πως είναι αυτο-ρυθμιζόμενα, αδιάβροχα και ακριβείας. Και πραγματικά εστιάζουν στην ποιότητα».
A post shared by ROLEX (@rolex) on Jun 22, 2018 at 8:00am PDT
Αυτό που ίσως πολλοί από εμάς δεν ξέρουμε είναι πως χρειάζεται περίπου ένας χρόνος για να γίνει ένα Rolex. «Περνούν από εκτεταμένες δοκιμές. Η ακρίβεια, το χρονόμετρο, ο συγχρονισμός όλα σχετίζονται με τον σωστό χρόνο, με το να διατηρούν το σωστό χρόνο. Μπορεί επίσης, οποιοσδήποτε διαθέτει ένα Rolex να το στείλει, ανά πάσα στιγμή, στην εταιρεία για να το επιδιορθώσουν, καθώς διαθέτει ένα εξαιρετικό τμήμα service. Επίσης, το κούμπωμα ανοίγει και κλείνει περίπου χίλιες φορές προτού αποσταλεί σε κάποιο κατάστημα προς πώληση, ώστε να ξέρετε ότι όταν το αποκτήσετε, δεν πρόκειται να σπάσει. Το σημαντικότερο είναι πως αγοράζετε ένα Rolex τώρα και θα σας κρατήσει για 20 χρόνια αν το φροντίσετε. Και θα κρατήσει 100 χρόνια αν το φροντίσετε πραγματικά. Αυτός είναι τελικά και ο λόγος που είναι τόσο ακριβά. Γιατί αγοράζετε κάτι που θα κρατήσει μια ζωή. Και κάτι που θα μπορέσετε να δωρίσετε στις επόμενες γενιές» αποκαλύπτει η Κάρα Μπάρετ.
A post shared by ROLEX (@rolex) on Feb 8, 2018 at 8:00am PST
Κανείς δεν ξέρει πόσα Rolex παράγονται ετησίως, κανείς δεν ξέρει πόσα Rolex παράγονται ανά μοντέλο. Υπάρχουν όμως και συγκεκριμένα, όπως το Rainbow Daytona που κυκλοφόρησε φέτος, που φημολογείται ότι έχει βγει σε πολύ μικρές ποσότητες. «Δεν μπορείς να ξέρεις ποτέ ποιος είναι ακριβώς ο αριθμός τους, αλλά ξέρεις πως δεν είναι πολλά» λέει η Μπάρετ. «Και είναι δύσκολο να τα αποκτήσεις».
A post shared by ROLEX (@rolex) on Jan 14, 2018 at 7:00am PST
Τέλος, ένα από τα καλύτερα πράγματα όσον αφορά στα Rolex είναι ότι μπορεί οποιοσδήποτε να φορέσει ένα από αυτά. Είναι unisex και μια γυναίκα μπορεί να φορέσει ένα ανδρικό Rolex χωρίς κανείς να το καταλάβει, όπως και το αντίθετο.
 

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!