Αντίποινα από τον Ερντογάν -Επιβάλλει κυρώσεις σε 2 Αμερικανούς υπουργούς


Ο Ταγίπ Ερντογάν προχωρά σε αντίποινα εναντίον της Ουάσινγκτον και τις αμερικανικές κυρώσεις, απαντώντας με τον ίδιο τρόπο.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα «παγώσουν» τα όποια περιουσιακά στοιχεία των Αμερικανών υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών στην Τουρκία. Υπενθυμίζεται ότι αυτή την εβδομάδα οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στους Τούρκους υπουργούς με τα ίδια χαρτοφυλάκια, για τον ρόλο τους στη σύλληψη και την κράτηση του Αμερικανού πάστορα Αντριου Μπράνσον.
«Το τελευταίο βήμα που έκαναν οι ΗΠΑ για την υπόθεση του πάστορα Μπράνσον δεν ταιριάζει σε έναν στρατηγικό εταίρο. Οι ΗΠΑ έδειξαν σοβαρή ασέβεια με αυτό το βήμα», είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Αγκυρα το Σάββατο.
«Είχαμε δείξει υπομονή μέχρι χθες το βράδυ. Σήμερα, δίνω εντολή να παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν στην Τουρκία οι Αμερικανοί υπουργοί Δικαιοσύνης και Εσωτερικών. Αυτοί που πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν την Τουρκία να υποχωρήσει, καταφεύγοντας σε απειλητική ρητορική και παράλογες κυρώσεις, δείχνουν ότι δεν ξέρουν το τουρκικό έθνος», τόνισε ο Ερντογάν.
Η Ουάσινγκτον είχε επιβάλει κυρώσεις στον υπουργό Δικαιοσύνης Αμπντουλαμίτ Γκιολυ και Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, κάτι που σημαίνει ότι τα όποια περιουσιακά στοιχεία ή συμφέροντά τους επί αμερικανικού εδάφους «παγώνουν», ενώ απαγορεύεται σε Αμερικανούς να κάνουν συναλλαγές μαζί τους. Η Αγκυρα είχε προειδοποιήσει ότι θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο.
Ο Αντριου Μπράνσον κατηγορείται για τρομοκρατία στην Τουρκία. Στις 25 Ιουλίου τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!