Παγκόσμια Σύναξη Καππαδοκών στη Θεσσαλονίκη στις 24 & 25 Αυγούστου στο 20ο Γαβούστιμα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΞΕΝΩΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ
Μαραθώνος 36,ΤΚ.56431, Θεσ/νικη
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΑΞΗ ΚΑΠΠΑΔΟΚΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

1.100 χορευτές με 4.400 κουτάλια θα ξεσηκώσουν τους Θεσσαλονικείς!

Περισσότεροι από 1.100 χορευτές με σαλβάρια, ζωνάρια, φέσια  και γιλέκα και χορεύτριες με κεφαλόδεσμο γεμενιά και φλουριά, όλοι όμως  ομοιόμορφα -ντυμένοι άλλοι με υφαντές και άλλοι με κεντητές -μακριές και σταυρωτές Βυζαντινότροπες Καππαδοκικές φορεσιές , έρχονται απ όλο τον κόσμο στη Θεσσαλονίκη, για να δώσουν το έναυσμα του πιο δυνατού και  του πιο ενωτικού - παγκόσμιου  -επετειακού- εορτασμού - - του Καππαδοκικού  Ελληνισμού στις 24 και 25 Αυγούστου στο στρατόπεδο Παύλου Μελά, το  20ΟΓαβούστιμα.

Οι 43 Συλλόγοι Καππαδοκών από όλη την Ελλάδα που δήλωσαν συμμετοχή στο 20ο Γαβούστιμα   έρχονται αποφασισμένοι να δημιουργήσουν ένα κλίμα χαράς και ζωντάνιας,  να πλημμυρίσουν τη Θεσσαλονίκη με τα χρώματα, τον ρυθμό, τα τραγούδια και τους χορούς της Καππαδοκίας ,να κατακλίσουν  το στρατόπεδο Παύλου Μελά και  για δυο ημέρες –να αναβιώσουν μνήμες , να ζωντανέψουν παραδόσεις ΚΑΙ  να χαρίσουν  σε όλους τους θεσσαλονικείς -την μοναδική ευκαιρία να ζήσουν ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ -το θαύμα και την μαγεία της Καππαδοκίας στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας.

Ο ΜΑΝΟΣ ΚΟΤΣΑΓΓΕΛΙΔΗΣ με την δυνατή και  ξεχωριστή χροιά της  φωνής του και με τα μοναδικά  σπασίματα που απαιτούν τα Καππαδοκικά  τραγούδια μαζί  με την παραδοσιακή Καππαδοκική ορχήστρα « ΕΜΠΕΙΡΟΤΕΧΝΕΣ» θα ξεσηκώσουν όλο τον κόσμο σ ένα γνήσιο- δυνατό -Καππαδοκικό κόνιαλι  με το χτύπημα όχι 4.400 κουταλιών αλλά  περισσότερων από 60.000 κουταλιών – έτσι ώστε ο ήχος να  φθάσει μέχρι την ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ  την πατρίδα του νου και της καρδιάς μας!
«Στόχος μας είναι το 20ο Γαβουστιμα να  είναι ΕΝΩΤΙΚΟ και για αυτό φέτος  θα προσκαλέσουμε όλους τους Προέδρους των  αδελφών προσφυγικών ομοσπονδιών- ενώσεων -σωματείων της πόλης μας , ως ένα πρώτο βήμα – γνωριμίας και  συνέργιας- γιατί η εποχή που διανύουμε μας θέλει όλους ενωμένους- κι εμάς – μας- ενώνουν ΚΑΙ  οι αλησμόνητες πατρίδες ΚΑΙ  η προσφυγική μας ταυτότητα. Παράλληλα όμως απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση ΚΑΙ προς όλους τους θεσσαλονικείς να τιμήσουν με την παρουσία τους την πρώτη μεγάλη εκδήλωση των Καππαδοκών που οργανώνεται στην  Θεσσαλονίκη. Τους βεβαιώνουμε ότι καταβάλλουμε κάθε δυνατή ανθρώπινη προσπάθεια έτσι ώστε το 20οΓαβούστιμα να είναι ένα διήμερο  γεμάτο άρωμα Καππαδοκίας ΚΑΙ  να αφήσει σε όλους μας όμορφες αναμνήσεις από την Καππαδοκική Ρωμιοσύνη» δήλωσε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αξενών Θεσσαλονίκης & Γενικός Γραμματέας Πανελλήνιας Ενωσης Καππαδοκικών Συλλόγων Πρόεδρος κ. Κων/νος Αβανίδης, επισημαίνοντας ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει και το αναλυτικό πρόγραμμα της Παγκόσμιας Σύναξης Καππαδοκών. 

Συνδιοργάνωση: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Στήριξη: ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ, ΠΕΔ-ΚΜ

Πληροφορίες:
Κωνσταντίνος Αβανίδης
Πρόεδρος  Πανελλήνιου Συλλόγου Αξενών  Καππαδοκών  
Γενικός Γραμματέας Πανελλήνιας Ενωσης Καππαδοκικών Σωματείων
Τηλ.:6977-700420 Emailabanidis@hotmail.com
 Νίκη Στρατηλάτη-
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας
Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου - Εκτελεστικής Οργάνωσης & Δημοσίων Σχέσεων
                                                                                                                                                                                                           Τηλ.6977-87769 Email stratilatiniki@hotmail.com


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!