Οργή Αγκυρας για το άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό -«Απόφαση σκάνδαλο»


Την οργισμένη αντίδραση της Αγκυρας προκάλεσε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να χορηγήσει άσυλο σε έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που διέφυγαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016.

Ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπυξης (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ, δήλωσε ότι «το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ελλάδα αποφάσισε να παρέχει άσυλο σε αυτούς που κατέφυγαν στη χώρα μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Είναι μία σκανδαλώδης απόφαση που προστατεύει τους εχθρούς της Τουρκίας».
Σε διαδοχικά tweets του ο κ. Τσελίκ ανέφερε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα «να μάχεται εναντίον των συνωμοτών του πραξικοπήματος, όπως κάνουμε με την τρομοκρατία».
«Ο αγώνας ενάντια στους πραξικοπηματίες είναι ανάλογος με αυτόν κατά των τρομοκρατών. Οι δικαστικές αποφάσεις για την προστασία τους σημαίνει ότι στηρίζουν το πραξικόπημα. Ξεκάθαρα η ελληνική Δικαιοσύνη πήρε το μέρος των εχθρών μας και των συνωμοτών. Αυτή είναι μία πολύ χειρότερη στάση από ό,τι να υποστήριζαν τρομοκράτες», τόνισε.
Υπενθυμίζεται ότι χθες δημοσιεύτηκε η απόφαση του ΣτΕ για τον πρώτο Τούρκο αξιωματικό που έφτασε στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο, ζητώντας να του χορηγηθεί άσυλο στη χώρα μας.
Οι αναρτήσεις του Ομέρ Τσελίκ

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!