Η Τουρκία κουνά το δάκτυλο σε ξένους πρέσβεις για την κυπριακή ΑΟΖ: «Μην υπερβαίνετε τα όρια»


Πυρά κατά πρέσβεων ξένων χωρών για δηλώσεις που έκαναν για το θέμα των υδρογονανθράκων σε πρόσφατο συνέδριο στην Κύπρο εξαπέλυσε η Άγκυρα.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για «άτοπες» τοποθετήσεις καλώντας μάλιστα τους πρέσβεις «να μην υπερβαίνουν» τα όριά τους.
«Τα σχόλια που έκαναν κάποιοι πρέσβεις σε πρόσφατο συνέδριο της Ελληνοκυπριακής διοίκησης υπέρ των μονομερών ενεργειών αναφορικά με τους υδρογονάνθρακες που κάνουν οι Ελληνοκύπριοι στην Ανατολική Μεσόγειο είναι άτοπα. Συνιστούμε στους εκπροσώπους των εν λόγω χωρών να μην υπερβαίνουν τα όριά τους. Είναι απαράδεκτο η ελληνοκυπριακή πλευρά να επιμένει να ενεργεί ως μοναδική ιδιοκτήτης του νησιού και να συνεχίζει τις μονομερείς δραστηριότητες για έρευνα υδρογονανθράκων χωρίς να υπάρχει ακόμη μόνιμη και δίκαιη λύση στην Κύπρο»», αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού Υπ Εξ.
Και συμπληρώνει: «...όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές στο παρελθόν, η χώρα μας είναι αποφασισμένη  να συνεχίσει να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων και να στηρίζει την τουρκοκυπριακή πλευρά. Τελικά ο Υπουργός μας στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρόεδρο Ακιντζί κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην "ΤΔΒΚ" στις 23-24 Ιουλίου, υπογράμμισε για άλλη μια φορά καθαρά την αποφασιστικότητά μας να προασπίσουμε τα συμφέροντα του τουρκοκυπριακού λαού».

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!