Εξελίξεις: Οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν αναπροσαρμογές στα σύνορα του Κοσόβου


Ανοιχτές σε εδαφικές προσαρμογές μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου δείχνουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, Τζον Μπόλτον.

Οπως αναφέρει, οι ΗΠΑ είναι ανοιχτές σε ανταλλαγή εδαφών μεταξύ των δύο χωρών στο πλαίσιο της ομαλοποίησης των μεταξύ τους σχέσεων.
Η θέση της κυβέρνησης Τραμπ έρχεται σε αντίθεση με την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, η οποία την περασμένη εβδομάδα εμφανίστηκε αντίθετη σε τυχόν αλλαγές στα σύνορα των Βαλκανίων.
«Νομίζω πως υπάρχουν νέες ενδείξεις ότι και οι δύο κυβερνήσεις εμφανίζονται πρόθυμες να διαπραγματευτούν γι’ αυτό», δήλωσε ο Μπόλτον σε συνέντευξη Τύπου στην ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο, ανέφερε το Radio Free Europe.
«Η αμερικανική πολιτική είναι ότι αν τα δύο μέρη μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους, και να καταλήξουν σε συμφωνία, δεν αποκλείουμε τις εδαφικές προσαρμογές», πρόσθεσε και επισήμανε: «Δεν θα σταθούμε στο δρόμο (μιας συμφωνίας) και δεν νομίζω ότι κανείς στην Ευρώπη θα αποτελούσε εμπόδιο, αν τα δύο μέρη της διαμάχης κατέληγαν σε μια ικανοποιητική διευθέτηση».
Σύμφωνα με το Politico, αξιωματούχοι της ΕΕ απέφυγαν να πάρουν θέση σχετικά με τις δηλώσεις.
Μετά την εμφάνιση ομιλίας για ανταλλαγή γης, οι υπάλληλοι της ΕΕ απέφυγαν να πάρουν θέση σχετικά με το θέμα. 

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!