Συναγερμός στο Λονδίνο -Αυτοκίνητο παρέσυρε ποδηλάτες και έπεσε στον φράχτη του Κοινοβουλίου -Υπάρχουν τραυματίες


Συναγερμός σήμανε στο Λονδίνο όταν ένα αυτοκινητο έπεσε πάνω στον φράκτη του κτιρίου του Βρετανικού Κοινοβουλίου.
Το όχημα παρέσυρε ποδηλάτες και πεζούς προκαλώντας τον τραυματισμό αρκετών πεζών και μετά έπεσε πάνω στο φράκτη.

Δεκάδες περιπολικά και ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο, ενώ οι Αρχές απομάκρυναν τους περαστικούς.
Η αστυνομία συνέλαβε τον οδηγό του οχήματος κι απέκλεισε την περιοχή γύρω από το Ουέστμινστερ καθώς συνεχίζονται οι έρευνες για το περιστατικό.  Σε ανακοίνωσή της στο Twitter αναφέρει ότι «σε αυτό το στάδιο, οι αστυνομικοί δεν θεωρούν ότι η ζωή κάποιου από τους τραυματίες βρίσκεται σε κίνδυνο. Η περιοχή έχει αποκλεισθεί για να διευκολυνθούν οι έρευνες. Ο σταθμός Γουέστμινστερ του μετρό είναι κλειστός». Η αστυνομία λέει ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να πει αν το συμβάν σχετίζεται με την τρομοκρατία. «Προσπαθούμε να συνθέσουμε την εικόνα», είπε εκπρόσωπός της. Στο σημείο μεταφέρθηκαν και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι για να ελέγξουν για τυχόν εκρηκτικά.
«Νομίζω ότι έμοιαζε σκόπιμο. Το αυτοκίνητο έπεσε με ταχύτητα προς τον φράκτη. Εγώ βάδιζα στην άλλη πλευρά του δρόμου. Άκουσα θόρυβο και κάποιον να φωνάζι. Γύρισα κι είδα ένα ασημί αυτοκίνητο να κινείται με μεγάλη ταχύτητα κοντά στα κάγκελα, ίσως και στο πεζοδρόμιο. Ο ηδγός δεν βγήκε από το όχημα» είπε η αυτόπτης μάρτυς Εγουαλίνα Οχάμπ, συμπληρώνοντας ότι το αυτοκίνητο δεν φαινόταν να έχει πινακίδα κυκλοφορίας μπροστά.
Στο Ουέστμινστερ είχε εκδηλωθεί τρομοκρατική επίθεση τον Απρίλιο του 2017, όταν ένα αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς στην ομώνυμη γέφυρα, προτού πέσει και πάλι πάνω στο κιγκλίδωμα. Ο Χαλίντ Μασούντ, όπως λεγόταν ο δράστης,  βγήκε από το όχημα, επιτέθηκε και σκότωσε με μαχαίρι έναν αστυνομικό, προτού πέσει νεκρός από τα πυρά συναδέλφων του τελευταίου.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!