Επίσκεψη Δ. Μάρδα σε Καστανά - Προμαχώνα περιοχές με καλλιέργειες καρπουζιών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταστροφή παραγωγής καρπουζιών στον Καστανά Θεσσαλονίκης

Την περιοχή του Καστανά-Προχώματος της Θεσσαλονίκης, η οποία θεωρείται μια από τις κυριότερες παραγωγικές περιοχές της χώρας σε καρπούζια, επισκέφθηκε ο Δημήτρης Μάρδας, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης πρόσφατα. Η επίσκεψη έγινε τη συγκεκριμένη περίοδο, για να αποτιμηθούν οι τελικές ζημιές, μετά τις βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις των προηγούμενων εβδομάδων εξαιτίας των οποίων προκλήθηκαν στην παραγωγή καταστροφές μεγάλης έκτασης. 
Εκατοντάδες στρέμματα με καρπούζια καταστράφηκαν, περίπου το 80% της παραγωγής, σύμφωνα με τους καλλιεργητές είτε από το χαλάζι είτε από την ανθράκωση. Οι καλλιεργητές υποστηρίζουν ότι η, σε τόσο μεγάλη έκταση, ανθράκωση είναι το αποτέλεσμα των καιρικών συνθηκών της περιόδου. Ως απόδειξη αυτού φέρουν το γεγονός ότι τέτοιας έκτασης ανθράκωση δεν έχει παρατηρηθεί τα προηγούμενα χρόνια δηλαδή υπό ομαλές καιρικές συνθήκες.
Για το θέμα αυτό ο κ.Μάρδας ενημέρωσε, με εκτενή αναφορά, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου, ζητώντας του να αναζητηθεί ο ταχύτερος τρόπος αποζημίωσης των αγροτών οι οποίοι βρίσκονται σε δυσμενή θέση, λόγω της μεγάλης καταστροφής που υπέστη η παραγωγή η μοναδική κατά τα τελευταία εβδομήντα χρόνια.​


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!