Δικηγόροι για την Ειρήνη, τη Δημοκρατία και τη Συνεννόηση στα Βαλκάνια: Δύο Έλληνες στρατιωτικοί: Αποδόθηκε δικαιοσύνη !





ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ, ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Avukatlar, Balkanlar'da barış, demokrasi  ve uzlaşma için çabalıyorlar
АДВОКАТИ ЗА МИРА, ДЕМОКРАЦИЯТА И РАЗБИРАТЕЛСТВОТО НА БАЛКАНИТЕ
LAWYERS FOR PEACE, DEMOCRACY
AND UNDERSTANDING IN BALKAN AREA

Τσιμισκή 5, 54625 Θεσσαλονίκη//5, Tsimiski Str., Thessaloniki,
 Pc 54625
Κιν./mobile: +306977 221 276, τηλ/φαξ/Tel-Faks:+30 2315 530 940
e-mail: m.lamtzidis@gmail.com
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αποδόθηκε  δικαιοσύνη !
Η «Ομάδα» εκφράζει την ικανοποίησή της για την απελευθέρωση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών διότι-εκτός των άλλων- τα μέλη της συνέβαλαν  το τελευταίο διάστημα με τις πολύμορφες δράσεις τους  στην απόδοση δικαιοσύνης σε εφαρμογή των αρχών του «κράτους δικαίου».

Συγχαίρει τους ίδιους για την αντοχή και το σθένος που επέδειξαν και την Ελληνική κυβέρνηση που με διπλωματικούς ελιγμούς πέτυχε τον στόχο της απελευθέρωσής τους καθώς και όλους τους άλλους πολίτες (στρατιωτικούς κλπ.), που έδειξαν ενεργό ενδιαφέρον .

Στον αγώνα αυτό, που είχε και τη διάσταση της μη εφαρμογής θεμελιωδών αρχών του «κράτους δικαίου» από τις αρχές της γειτονικής χώρας  έπαιξε σημαντικό ρόλο και η έκφραση ενδιαφέροντος και η  αλληλεγγύη που έδειξε η νομική κοινότητα (Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, CCBE- Eυρωπαϊκός Δικηγορικός Σύλλογος, Δικ. Σύλλογος Ορεστιάδας) καθώς και  η δική μας Ομάδα που συγκροτήθηκε αρχές Ιουλίου.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα αυτού αναδείξαμε τη σύνδεση της απονομής της δικαιοσύνης με την επιβολή της  ειρήνης, της δημοκρατίας  και κλίματος συνεννόησης μεταξύ των βαλκανικών λαών με προεξάρχοντα το ρόλο των δικηγόρων χωρίς ίχνος μισαλλοδοξίας ή εθνικισμού.

Αποδείχθηκε ότι για την επίλυση τέτοιων σύνθετων  ζητημάτων  διακρατικού ενδιαφέροντος σημαντικό ρόλο παίζει και η διπλωματία των λαών!
Όσον αφορά την «Ομάδα»  θα συνεχίσει τον αγώνα της στην Ελλάδα , αλλά και σε όλα τα Βαλκάνια σύμφωνα με την ιδρυτική της διακήρυξη
                                Θεσσαλονίκη, 14 Αυγούστου 2018
                                Γραφείο Τύπου



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!