Χαλκιδική: Κατεδαφίζουν περίφραξη σε Χανιώτη και Πευκοχώρι για να υπάρχει δίοδος στην ακτή


Στην κατεδάφιση περίφραξης και διάνοιξης διόδου σε τμήμα της παραλίας μεταξύ Χανιώτης και Πευκοχωρίου προχωρούν αύριο, Πέμπτη, τα συνεργεία του δήμου Κασσάνδρας στη Χαλκιδική.

Τα τραγικά γεγονότα από τις πυρκαγιές στην Αττική, φαίνεται πως θορύβησαν τους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι επέσπευσαν τις διαδικασίες μιας ειλημμένης απόφασης, σύμφωνα με όσα είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Πρακτορείο 104,9 FM ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και πολιτικής προστασίας του δήμου Κασσάνδρας, Θωμάς Κοντός.
«Ο δήμος Κασσάνδρας έχοντας υψηλά το αίσθημα ευθύνης στους πολίτες, τους επισκέπτες και τους τουρίστες της Κασσάνδρας στα μέσα του καλοκαιριού υλοποιεί μια απόφαση εκτέλεσης κατεδάφισης περίφραξης για πρόσβαση στην παραλία», σημείωσε ο κ.Κοντός.
«Από αύριο ανοίγει μία δίοδος προς την ακτή, καθώς για ένα τμήμα των 800 μέτρων δεν υπήρχε πρόσβαση», είπε ο κ. Κοντός και πρόσθεσε: «Προβήκαμε από κοινού με την πολεοδομία του δήμου Προποντίδας -επειδή εξυπηρετούμαστε από τον όμορο δήμο λόγω έλλειψης δικής μας πολεοδομίας- στον καθορισμό διόδου πρόσβασης στην παραλία. Η ημερομηνία έχει οριστεί για αύριο από τη Διεύθυνση της Αποκεντρωμένη Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης και ο δήμος συμβάλλει με τη διάθεση των συνεργείων για τη διάνοιξη της διόδου».
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο πρόκειται για περίφραξη μεταξύ δύο ιδιοκτητών. «Υπήρξαν αντιδράσεις. Η ιστορία αυτή έχει ξεκινήσει πριν από περίπου 4 χρόνια με καταγγελίες που είχαμε από κατοίκους», εξήγησε ο κ. Κοντός και συνέχισε: «Οριστικοποιήθηκε τον Απρίλιο με την απόφαση που έβγαλε ο Γενικός Γραμματέας για την κατεδάφιση. Έγινε μια πρώτη προσπάθεια το Μάιο αλλά ένας εκ των δυο ιδιοκτητών προσκόμισε ορισμένα έγγραφα, με αποτέλεσμα η Περιφέρεια να αποφασίσει την προσωρινή αναβολή της εκτέλεσης της κατεδάφισης. Όταν η αρμόδια πολεοδομία όμως, έλεγξε τα έγγραφα, αποφάνθηκε ότι δεν ισχύουν, και έτσι αύριο προχωράμε κανονικά στην απομάκρυνση της περίφραξης και διάνοιξης διόδου».
«Ήταν μεν προγραμματισμένο αλλά λαμβάνοντας υπόψη τα τραγικά γεγονότα επισπεύσαμε τη διαδικασία και το κάνουμε μέσα στο καλοκαίρι», υπογράμμισε ο κ. Κοντός, επισημαίνοντας πως πρόκειται για την τρίτη διάνοιξη στην περιοχή της Κασσάνδρας τα τελευταία χρόνια και ότι στόχος είναι να υπάρχουν δίοδοι ανά 300-350 μέτρα, όπως ορίζει η νομοθεσία.
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι καταγραφές, όπως είπε ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και πολιτικής προστασίας του δήμου Κασσάνδρας, «για να δούμε αν υπάρχουν κι άλλα σημεία που χρειάζεται να γίνει διάνοιξη ενώ σε συνεργασία με Περιφέρεια και Πολεοδομία θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες».

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!