“Σας στηρίζουμε και σας αγαπάμε. Μείνετε δυνατοί! ” Ολοκληρώθηκε η πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας απο τους πολίτες και τον δήμο Παύλου Μελά



- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –
Σας στηρίζουμε και σας αγαπάμε. Μείνετε δυνατοί!

Το απόγευμα της Παρασκευής 3 Αυγούστου, ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από τους πολίτες του Δήμου Παύλου Μελά, στα σημεία  που είχαν ορίσει το Τμήμα Υγείας, Κοινωνικών & Προνοιακών Θεμάτων και το Τμήμα Αθλητισμού – Πολιτισμού, στην προσπάθεια στήριξης των πληγέντων της Αττικής.
Η τραγωδία της 23ης Ιουλίου 2018, θα στοιχειώνει τις σκέψεις μας, για τις ζωές που ΄΄έσβησαν΄΄ αλλά και για τους επιζώντες που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα και τις περιουσίες τους.
Με κεντρικούς τόπους συγκέντρωσης το Πνευματικό Κέντρο της οδού Ελπίδος στην Πολίχνη, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το θερινό κινηματογράφο Τζένη Καρέζη, τη συμβολή των υπηρεσιών του Δήμου, εθελοντών, εθελοντικών ομάδων, πολιτιστικών και άλλων συλλόγων και φορέων,  που παρέλαβαν αλλά και κατηγοριοποίησαν το υλικό των συμπολιτών μας, η αλυσίδα αλληλεγγύης του Δήμου Παύλου Μελά έστειλε την πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας με προορισμό τους πληγέντες στην Αττική.
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανέλαβαν τη μεταφορά των ειδών, κατόπιν και της απόφασης της Διοίκησης των ΕΛΤΑ για δωρεάν αποστολές από όλη την Ελλάδα στους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Αττικής, ενώ σε συνεργασία με το Δήμο Λαγκαδά θα ακολουθήσει και δεύτερη αποστολή μετά από επικοινωνία των δύο Δημάρχων Παύλου Μελά και Λαγκαδά.
Ιδιαίτερη μνεία για το Τοπικό Συμβούλιο Πολίχνης που συγκίνησε με τη μεγάλη κινητοποίηση και αποτελεσματικότητα, ενώ σημαντική ήταν η ενίσχυση από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση ΙΡΙΣ, την ΠΡΟΤΕΚΤΑ, τα Τοπικά Συμβούλια Σταυρούπολης και Ευκαρπίας και φυσικά όλους τους μικρούς και μεγάλους που πρόσφεραν χωρίς χρονοτριβή την αγάπη και χρήσιμα είδη στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας.
Η καταστροφική φωτιά μπορεί να έκαψε ανθρώπους, φυσικό περιβάλλον, ιδιωτική και δημόσια περιουσία, τα επιχειρησιακά σχέδια, τα πρότυπα εγχειρίδια πολιτικής προστασίας, να έπληξε την εμπιστοσύνη των πολιτών στο κεντρικό κράτος και στην τοπική αυτοδιοίκηση καθώς βρέθηκαν μόνοι και έρημοι στην έκτακτη ανάγκη, όμως θέτει και πάλι το ερώτημα ΄΄πως αντιμετωπίζουμε τις φυσικές καταστροφές΄΄ που πρέπει να απαντηθεί από την αρχή, με ειλικρίνεια, στοχασμό και … ευθύνη.
Και μαζί με τα δεκάδες σχόλια και υστερόγραφα που κατέκλυσαν κυρίως το διαδίκτυο για τη μαύρη Δευτέρα του Ιουλίου, ένα μήνυμα, από τους πολίτες μας προς αυτούς που βίωσαν την απώλεια
  Σας στηρίζουμε και σας αγαπάμε. Μείνετε δυνατοί!







Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!