Ιωαν. Σαρίδης: Πολύς ο λόγος περί ανάληψης πολιτικών ευθυνών τώρα τελευταία..


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                              
                                                            Θεσσαλονίκη, 2-8-2018

Πολύς ο λόγος περί ανάληψης πολιτικών ευθυνών τώρα τελευταία..

Ως Ένωση Κεντρώων, δεν ξεχάσαμε και ξεχνάμε ούτε για μια μέρα το ποιες είναι οι δικές μας πολιτικές ευθύνες. Στο πλαίσιο λοιπόν, ακριβώς των ευθυνών που μας αναλογούν, προχωρούμε εκ νέου στην καταγγελία των πρακτικών νομοθέτησης της Κυβέρνησης.

Καταγγέλλουμε πως -ειδικά για τα ζητήματα που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε "Εθνικά"- η Ελληνική Βουλή δεν έχει καμία απολύτως ενημέρωση και πως οι σχετικές πράξεις, αποφάσεις και ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχουν καμία πολιτική κάλυψη κοινοβουλευτικής συναίνεσης, συνεργασίας ή συνεννόησης.

Θεωρούμε υποχρέωση μας να προειδοποιήσουμε τους Έλληνες πολίτες, πως η Κυβέρνηση κάνει του κεφαλιού της σε κρίσιμα εθνικά θέματα. Οφείλουμε επίσης, να αναγνωρίσουμε πως έχουμε αποτύχει ως Αντιπολίτευση, να ελέγξουμε αποτελεσματικά τη νομοθετική της δράση.

Απαξιώνοντας τον ρόλο και το έργο του Κοινοβουλίου, η Κυβέρνηση πληγώνει την Δημοκρατία καθώς υπονομεύει με αυτόν τον τρόπο την εμπιστοσύνη των πολιτών στις θεσμικές διαδικασίες, οδηγώντας τους έτσι στην αποστασιοποίηση και την αδιαφορία. Η αποχή είναι η μεγαλύτερη εθνική απειλή (και μάλιστα η πιο ύπουλη και για αυτό η πιο επικίνδυνη) από αυτές που καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα η Ελλάδα. Το εγχώριο πολιτικό σύστημα οφείλει να πάψει να την τροφοδοτεί.

Χθες, για παράδειγμα, η Κυβέρνηση -χωρίς καμία μέριμνα, χωρίς καμία πρόβλεψη για το μέλλον- αιφνιδίασε ξανά και επιχείρησε τη διά νόμου, παύση μιας κατάστασης που επικρατεί εδώ και δεκαετίες στην καθημερινότητα των Ελλήνων Μουσουλμάνων της Θράκης.

"Συνταξιοδοτεί" υποχρεωτικά τους μουφτήδες με μια διάταξη, σε ένα άρθρο, μιας θερινής εκπρόθεσμης τροπολογίας του υπουργείου Παιδείας. Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων δε γνωρίζει τίποτα σχετικά με τα σχέδια της Κυβέρνησης και ως εκ τούτου δεν μπορεί και να εκτιμήσει το μέγεθος των πιθανών συνεπειών τους.

Γύρω από ένα εξαιρετικά ευαίσθητο εθνικά θέμα, η Κυβέρνηση πορεύεται για μια ακόμη φορά μόνη της στο άγνωστο χωρίς να νιώθει την ανάγκη να λογοδοτήσει σε κανέναν. Δημιουργείται έτσι η εντύπωση, πως είναι ανοιχτό για παζάρια το θέμα της εκλογής των μουφτήδων, κάτι στο οποίο είμαστε κάθετα αντίθετοι. Παράλληλα, γνωρίζουμε πως καμία πρωτοβουλία δεν μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα για όσο παραμένει ανεξέλεγκτη (αν και σε όλους γνωστή) η κακόβουλη ανθελληνική δράση του τουρκικού προξενείου στην Θράκη.Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!