Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στα Χανιά συνοδεία F16 -Τηλεφώνησαν για βόμβα [εικόνες]


Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Πέμπτης στο αεροδρόμιο των Χανίων, όταν υπήρξε αναφορά για μη προγραμματισμένη προσέγγιση επιβατικού αεροσκάφους, λόγω πληροφορίας για πιθανή ύπαρξη βόμβας.

Το αεροσκάφος που εκτελούσε δρομολόγιο από την Αίγυπτο στη Γερμανία μεταφέροντας 281 επιβάτες, προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Χανίων και οδηγήθηκε σε χώρο μεταξύ του κεντρικού αεροσταθμού και της Αμερικανικής Βάσης Σούδας.
To αεροσκάφος προσγειώθηκε στις 20:47 με τη συνοδεία μαχητικών F-16, στο αεροδρόμιο του Ακρωτηρίου από τη μεριά του στρατιωτικής βάσης στο Μουζουρά.
Δόθηκε οδηγία για αποβίβαση των επιβατών, ώστε το αεροσκάφος να ελεγχτεί, ενώ στο σημείο εκτός από τις αρχές ασφαλείας του αεροδρομίου βρέθηκαν και αστυνομικές δυνάμεις.
Η έρευνα γίνεται με την βοήθεια και του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου ανίχνευσης εκρηκτικών της αστυνομίας.
Όλη η διαδικασία εξελίσσεται όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο ασφαλείας, ενώ εκτός από τους χώρους του αεροσκάφους γίνεται έλεγχος σε όλες τις αποσκευές και στους επιβαίνοντες σε αυτό.
Κατα τη διάρκεια της πτήσης ενώ το αεροσκάφος πετούσε στη Μεσόγειο εντοπίστηκε απειλητικό μήνυμα για βόμβα στην τουαλέτα. Στη συνέχεια ο πιλότος ειδοποιήθηκε ότι η αναγκαστική προσγείωση θα γινόταν στα Χανιά. Κανονικά το αεροσκάφος επρόκειτο να φτάσει στο Ντίσελντορφ στις 23:23.
Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες του αεροσκάφους από το zarpanews.gr



Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/flashnews.gr/zarpanews.gr

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!