Γ. Λίλτσης: «Η διοίκηση αφήνει εκτός παιδικών σταθμών 18 βρέφη»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γ. Λίλτσης: «Η διοίκηση αφήνει εκτός παιδικών σταθμών 18 βρέφη»

Εκτός παιδικών σταθμών θα μείνουν φέτος 18 βρέφη στο δήμου Παύλου Μελά, ενώ δεν θα λειτουργήσει ο παιδικός σταθμός «Ουράνιο Τόξο» επί της οδού Καραολή και Δημητρίου 12 στη Σταυρούπολη αφού κρίθηκε από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές ακατάλληλος. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδάκια θα «στοιβαχτούν» στους σταθμούς που έλαβαν προσωρινή άδεια λειτουργίας, καθώς η ανίκανη διοίκηση Δεμουρτζίδη ξεκίνησε τις απαραίτητες εργασίες υποβολής και κατάθεσης φακέλων μόλις...τρεις ώρες πριν τη λήξη της σχετικής προθεσμίας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Παύλου Μελά και επικεφαλής της παράταξης «αναΤΡΟΠΗ» Γιώργος Λίλτσης.
«Δεν υπάρχει αναστολή λειτουργίας όπως λέει η ανακοίνωση της διοίκησης. Υπάρχει μόνο κατάργηση του σχολείου. Οι γονείς που πήγαιναν τα παιδάκια τους στον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κρίθηκε ακατάλληλος κτιριακά, λόγω ΕΣΠΑ. Αν λοιπόν δεν υπήρχε το ΕΣΠΑ ο δήμος θα συνέχιζε να λειτουργεί τον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό χωρίς ντροπή, με πλήρη ανευθυνότητα και θέτοντας σε κίνδυνο παιδιά και δασκάλους» επισημαίνει ο κ. Λίλτσης.
«Ο δήμος εξέδωσε βαρύγδουπη ανακοίνωση πανηγυρίζοντας γιατί πήρε προέγκριση για δέκα σταθμούς. Πανηγυρίζει δηλαδή η διοίκηση και τα στελέχη της κάνουν... διαδικτυακές φιλοφρονήσεις για το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!» συνεχίζει ο κ. Λίλτσης και συμπληρώνει ότι ενώ η σχετική εγκύκλιος που καθόριζε τις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν είχε σταλεί στις 17 Σεπτεμβρίου 2017 η διοίκηση την έφερε στο δημοτικό συμβούλιο τρεις μόλις ώρες πριν εκπνεύσει η σχετική διαδικασία, ενώ η απόφαση ελήφθη με τη στήριξη της αντιπολίτευσης αφού οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης απουσίαζαν λόγω... διακοπών. «Ενώ θα έπρεπε να ευχαριστούν την αντιπολίτευση που έβαλε πλάτη, ευχαριστούν ο ένας τον άλλον» υπογραμμίζει ο υποψήφιος δήμαρχος.
«31 Ιουλίου 2018 και ώρα 10.30 το πρωί, δηλαδή τρεις ώρες πριν λήξει η προθεσμία υποβολής φακέλων ο δήμαρχος έκανε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για να αποφασίσει κατάθεση φακέλων. Και επειδή οι φάκελοι είχαν λάθη ως συνήθως, έκανε νέο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο την Παρασκευή 30/8 πάλι τρεις ώρες πριν λήξει η προθεσμία! Και τώρα πανηγυρίζει για τις... προσωρινές άδειες που δόθηκαν» συμπληρώνει ο κ. Λίλτσης.
«Φέτος ο δήμος μας θα εξυπηρετήσει 18 παιδάκια λιγότερα και θα ταλαιπωρήσει 18 οικογένειες, ενώ πολλοί άλλοι γονείς θα είναι αναγκασμένοι να μεταφέρουν τα παιδιά τους πιο μακριά για να εξυπηρετηθούν από άλλους παιδικούς σταθμούς. Και αντί αυτοί που διοικούν να ζητήσουν συγνώμη από τον κόσμο, μοιράζουν χαμόγελα ικανοποίησης και εκδίδουν παραπλανητικές ανακοινώσεις. Αποδεικνύονται για άλλη μια φορά πως είναι λίγοι, επικίνδυνοι και κατώτεροι των περιστάσεων» καταλήγει ο κ. Λίλτσης.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!