Παρα θιν αλός 2018: Συναυλία Γιώργου Καζαντζή με σύμπραξη της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης και 10μελούς οργανικού συνόλου
                                                           Καλαμαριά   03 - 09 -  2018


                                         ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
                              ΠΑΡΑ ΘΙΝ ΑΛΟΣ 2018
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΗ ΜΕ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ 10ΜΕΛΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ

Μια μεγάλη συναυλία  - αφιέρωμα στη δισκογραφική πορεία του Καλαμαριώτη συνθέτη Γιώργου Καζαντζή, με αγαπημένα οργανικά και τραγούδια του, από το 1985 μέχρι και σήμερα, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018 στις 9 το βράδυ στο Κυβερνείο (παλατάκι).
Κορυφαίος ερμηνευτής ο Γιώργος Νταλάρας ο οποίος θα τραγουδήσει τα καινούργια τραγούδια από το δίσκο της συνεργασίας του με τον συνθέτη Γιώργο Καζαντζή «Έρωτας ή τίποτα», που κυκλοφόρησε τον περασμένο Φλεβάρη. Στο τέλος της συναυλίας θα ακουστούν κάποιες από τις μεγάλες επιτυχίες του Σταύρου Κουγιουμτζή, σαν αφιέρωμα στον ηθικό αυτουργό της συνύπαρξης των δυο καλλιτεχνών και της δημιουργίας αυτού του δίσκου.
 Εκτός από τον Γιώργο Νταλάρα στη συναυλία θα τραγουδήσουν η Φωτεινή Βελεσιώτου, η Λιζέτα Καλημέρη, ο Ανδρέας Καρακότας, η Έλσα Μουρατίδου και η Ναταλία Λαμπαδάκη, ενώ θα συμπράξουν 10μελές οργανικό σύνολο και η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση της Λίζας Ξανθοπούλου.
Το Οργανικό σύνολο αποτελείται από τους : Στέλιο Τσομπανίδη (τύμπανα), Κώστα Ματσίγκο (κιαθάρα), Δημήτρη Γουμπερίτση (κοντραμπάσο), Εύη Καζαντζή (τσέλο), Γιώργο Κοκκινάκη (πλήκτρα, ακορντεόν), Παύλο Παφρανίση και Γιώργο Καραμφίλη (μπουζούκι). Συμμετέχουν φιλικά: ο Κώστας Τσούγκας (ακορντεόν) και ο Σάκης Λάϊος (μπουζούκι).

Γιώργος Καζαντζής
Ο Γιώργος Καζαντζής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμαριά στην οποία εξακολουθεί μέχρι σήμερα να μένει και να εργάζεται. Η δημιουργική του ανησυχία εκφράστηκε καταρχήν με τραγούδια ενώ αργότερα προχώρησε και στη σύνθεση ορχηστρικών κομματιών για μικρά και μεγάλα σύνολα ορχήστρας. Από το Μάρτιο του 1999 μέχρι τον Μάρτιο του 2015 διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής κατ’ αρχήν του Πολιτιστικού Οργανισμού και αργότερα του τμήματος πολιτισμού του Δήμου Καλαμαριάς , γι ΄αυτό και η μουσική αυτή παράσταση αποτελεί μια ξεχωριστή στιγμή, καθώς ο ίδιος ο συνθέτης έχει βάλει τη δική του ανεξίτηλη σφραγίδα στο θεσμό του Παρά Θιν Αλός.  
Έχει σπουδάσει Θεωρητικά της Μουσικής (Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα, Οργανολογία και Ενορχήστρωση) δίπλα στον αείμνηστο Μαέστρο και συνθέτη Θεόδωρο Μιμίκο. Έχει γράψει μουσική για το θέατρο, τον κινηματογράφο και για ντοκιμαντέρ.

Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης
Η Συμφωνική Ορχήστρα που ιδρύθηκε το 1987 με την αρχική ονομασία «Δημοτική ορχήστρα» και καλλιτεχνικό διευθυντή τον Κοσμά Γαλιλαία,  αποτελείται από καταξιωμένους μουσικούς και συμμετέχει δυναμικά στα μουσικά δρώμενα της πόλης με εκπαιδευτικές συναυλίες, με δικές της παραγωγές, με συμπαραγωγές με άλλους φορείς και ορχήστρες σε φεστιβάλ, σε διεθνείς διαγωνισμούς μαέστρων, με συναυλίες στη Θεσσαλονίκη, σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Σε όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας της, φιλοξένησε σπουδαίους σολίστες και μαέστρους. Από το 2001 μέχρι και σήμερα τη θέση του μόνιμου  αρχιμουσικού έχει ο  Χάρης Ηλιάδης, ενώ τον καλλιτεχνικό συντονισμό της Ορχήστρας από τον Απρίλιο του 2018, έχει αναλάβει η αρχιμουσικός Λίζα Ξανθοπούλου.

Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!