«Μετά από 8 χρόνια πρωθυπουργός θα μιλήσει για δικό του σχέδιο στη ΔΕΘ» UPD


Σύσκεψη με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας έχει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη ενόψει της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί την άλλη εβδομάδα.
«Είναι η πρώτη φορά, μετά από 8 χρόνια, που πρωθυπουργός της Ελλάδας θα μιλήσει στη ΔΕΘ και θα παρουσιάσει το σχέδιο της δικής του κυβέρνησης» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας συμπληρώνοντας ότι το ζήτημα είναι αυτό να μην είναι μόνο της κυβέρνησης, αλλά να περιέχει και τις προτάσεις των παραγωγικών φορέων.
Στην εισαγωγική τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος και θέλω να συζητήσω μαζί σας για τη δίκαιη κατανομή του» για να προσθέσει ότι η Βόρεια Ελλάδα είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, καθώς μπορεί να γίνει η «ατμομηχανή» της βιομηχανικής ανάπτυξης, η «καρδιά» της αγροτικής παραγωγής και της μεταποίησης.
Επανέλαβε πως προτεραιότητα έχει η ελάφρυνση των κοινωνικών στρωμάτων που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ έδωσε σημασία στην πραγματοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για να μην γυρίσει η χώρα στις πολιτικές που την οδήγησαν στη χρεοκοπία.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, με την επίλυση του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ η Θεσσαλονίκη θα γνωρίσει μια ραγδαία ανάπτυξη τα επόμενα τέσσερα χρόνια και θα γίνει πραγματικά η πρωτεύουσα των Βαλκανίων και θα είναι μια πόλη που θα παρακαλάει φέρνοντας τον τίτλο της συμπρωτεύουσας.
Παρατήρησε ότι είναι η δεύτερη φορά που πραγματοποιείται η σύσκεψη με τους φορείς της Β. Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη και όχι στην Αθήνα, όπως γινόταν παλιά, πριν λειτουργήσει το Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και σημείωσε πως αυτό δείχνει ότι η Θεσσαλονίκη δεν είναι «φτωχός συγγενής».
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ είναι οι ΗΠΑ. Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας Στέργιος Πιτσιόρλας, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος και ο διευθυντής του Οικονομικού του Γραφείου Γιώργος Τσίπρας.
Στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι πλέον μπορεί να ανοίξει ο κύκλος των ελαφρύνσεων και των πολιτικών κοινωνικής στήριξης, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, αφού η δέσμη μέτρων θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ.
Μέχρι τότε αναμένεται να συγκεκριμενοποιηθεί η τελική μορφή των μέτρων κοινωνικής πολιτικής, που θα ανακοινώσει στην ομιλία του στο Βελλίδειο το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίο, όπως και τις αναπτυξιακές δράσεις και τις πολιτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!