Αυτές οι διαβάσεις πεζών διαφέρουν από τις άλλες – Θυμίζουν κηλίδες αγελάδων [εικόνες]


Το σήμα κατατεθέν της ισπανικής πόλης A Coruna είναι η γαλακτοβιομηχανία. Αποφάσισε λοιπόν να δείξει την κληρονομιά της στους τουρίστες της πόλης με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο.

Στο κέντρο της πόλης, αντί να διακρίνει κανείς τις κάθετες γραμμές στις διαβάσεις των πεζών, βλέπει λευκές βούλες που παραπέμπουν στο σχέδιο που έχουν επάνω στο δέρμα τους οι αγελάδες.
Η ισπανική περιφέρεια της Γαλικίας, που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της χώρα,ς είνια γνωστή για τις γαλακτοπαραγωγικές της εκμεταλλεύσεις και την αφθονία των αγελάδων.

Η Γαλίκια παράγει το μεγαλύτερο μέρος του γάλακτος σε όλη την Ισπανία και διατηρεί τη θέση της ως 10η στην ευρωπαϊκή κατάταξη δεδομένου ότι περισσότερες από 8.400 οικογένειες αρχολούνται με την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων.
Δεδομένης της σημασίας τους στην περιοχή, οι αγελάδες έχουν γίνει σύμβολο για τη Γαλικία, με πολλούς γαλακτοπαραγωγούς να είναι περήφανοι γι’ αυτό·
Οι διελεύσεις των πεζών, λοιπόν, της πόλης, έχουν αντικαταστήσει τις ίσιες γραμμές που παραπέμπουν σε ζέβρα, με κηλίδες όπως αυτές που έχουν οι αγελάδες, θυμίζοντας έτσι στους κατοίκους και τους τουρίστες ότι οι αγροτικές εκτάσεις με τις αγελάδες είναι σε απόσταση αναπνοής.
Το Casa Grande de Xanceda, το αγρόκτημα γαλακτοπαραγωγής πίσω από τη δημιουργία των ευφάνταστων αυτών διαβάσεων πεζών, αφού είε ότι η ανταπόρκιση του κοινού ήταν πολύ θετικό, έχει υποσχεθεί να πιέσει για περισσότερες τέτοιες διαβάσεις πεζών στις κύριες πόλεις της Γαλικίας «ως φόρο τιμής στην αγελάδα και σε όλα τα βοοειδή της Γαλικίας».

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!