Δράσεις του ΟΑΣΘ για την εβδομάδα χωρίς αυτοκίνητο


O ΟΑΣΘ συμμετέχει στη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 16-22 Σεπτεμβρίου με μια σειρά από δράσεις. Σε αυτές περιλαμβάνεται η δωρεάν μετακίνηση όλων των επιβατών το Σάββατο 22/9, Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, που θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις, ενώ θα κληρώσει και 60 κάρτες απεριορίστων διαδρομών.
Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, λεωφορείο της υπηρεσίας μετακίνησης ΑμεΑ του ΟΑΣΘ θα βρίσκεται στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ ένα συμβατικό λεωφορείο του Οργανισμού θα είναι σταθμευμένο στην περιοχή του Λευκού Πύργου.
Εργαζόμενοι του Οργανισμού θα διανέμουν έντυπα και θα ενημερώνουν το κοινό για τις δράσεις κοινωνικής πολιτικής του ΟΑΣΘ, προτρέποντας τους πολίτες στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους.
Τόσο στην πλατεία Αριστοτέλους και στην περιοχή του Λευκού Πύργου, οι πολίτες θα μπορούν να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους σε συγκεκριμένο έντυπο ώστε να συμμετάσχουν σε κλήρωση για 30 μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών.
Επίσης, από τις 18.00 και έως τη λήξη της βάρδιας των ημερήσιων γραμμών, το επιβατικό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να μετακινηθεί δωρεάν με όλες τις λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΘ. Εξαιρείται μόνο η ημερήσια (Χ1) και η νυχτερινή γραμμή (Ν1) του αεροδρομίου.
Δωρεάν θα είναι και η μετακίνηση όλων των επιβατών της Πολιτιστικής Γραμμής (50) από τις 15.00 ως τη λήξη της λειτουργίας της γραμμής, στις 21.50, η οποία θα ενισχυθεί με ακόμη ένα λεωφορείο και δίνει τη δυνατότητα επίσκεψης των 14 σημαντικότερων μνημείων της Θεσσαλονίκης.
Ο Οργανισμός θα συμμετέχει στις 22-09-208 και στη διαδημοτική δράση που φέρει τον τίτλο «Πρόκληση Κοινωνικής Ποδηλασίας» (SocialBikingChallenge) που συνδιοργανώνουν οι δήμοι Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά και Κορδελιού - Ευόσμου με στόχο την ενθάρρυνση της χρήσης του ποδηλάτου στις καθημερινές μετακινήσεις μέσα στην πόλη. Οι συμμετέχοντες στην «Ποδηλατοβόλτα στα δυτικά», θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν και σε κλήρωση για 30 μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών.
Επίσης, στο πλαίσιο των δράσεων της συμμετοχής του ΟΑΣΘ στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, ηλεκτρονικά μηνύματα θα αναγράφονται μέσω του συστήματος Τηλεματικής σε όλες τις στάσεις Τηλεματικής και εντός των λεωφορείων.
Τα αποτελέσματα των κληρώσεων για τις δωρεάν μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών θα ανακοινωθούν από την επίσημη ιστοσελίδα του ΟΑΣΘ.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!