Ερώτηση Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή για την χρηματοδότηση αποκατάστασης των ζημιών από την πυρκαγιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης



Βρυξέλλες, 26/9/2018
πηγή φώτο cretapost.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ
Ερώτηση Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή για την χρηματοδότηση αποκατάστασης των ζημιών από την πυρκαγιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης 

Όπως είχε δεσμευθεί στην χθεσινή του ζωντανή εκπομπή στο facebook, ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Ευρωβουλευτής και Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Νότης Μαριάς κατέθεσε Γραπτή Ερώτηση στην Ευρωβουλή με την οποία καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με τις αρμόδιες Ελληνικές Αρχές να συνδράμει στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών που σημειώθηκαν στα κτήρια του Πανεπιστημίου και στις φοιτητικές εστίες από την πρόσφατη πυρκαγιά. Επιπλέον ζητά και την χορήγηση άμεσης βοήθειας στους πληγέντες φοιτητές συμπεριλαμβανομένης της κάλυψης των εξόδων στέγασής τους.
Όπως επισημαίνει στην Γραπτή του Ερώτηση ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής και Πανεπιστημιακός «στις 23 Σεπτεμβρίου ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά μέσα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο η οποία προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές σε μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου. Η φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς κτήριο του Πανεπιστημίου όπου στεγάζονται οι τεχνικές και διοικητικές υπηρεσίες του παρακειμένου Βενιζελείου Νοσοκομείου ενώ εξαπλώθηκε και στο βόρειο κτίριο των φοιτητικών εστιών καταστρέφοντας επίσης προκάτ εγκαταστάσεις με υλικοτεχνικό εξοπλισμό και αφήνοντας τους φοιτητές χωρίς νερό, ρεύμα και internet».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε:  
«Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η φωτιά κατέστρεψε 6 κτίρια των 500 τετραγωνικών μέτρων αλλά και τους πρώτους ορόφους.
Δεδομένου ότι έχει ήδη αρχίσει το εκπαιδευτικό έργο στο Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι προφανές ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του Πανεπιστημίου, την άμεση βοήθεια στους φοιτητές που επλήγησαν ιδίως σε σχέση με τη στέγασή τους καθώς και την αποκατάσταση των καταστροφών στα κτήρια του Πανεπιστημίου και στις φοιτητικές εστίες».
Με βάση τα παραπάνω, κατέληξε ο Νότης Μαριάς «ερωτάται η Επιτροπή ποια μέτρα προτίθεται να λάβει και εντός ποιου χρονοδιαγράμματος ούτως ώστε σε συνεργασία με τις αρμόδιες Ελληνικές Αρχές:
1.Nα συνδράμει στην άμεση αποκατάσταση των ως άνω ζημιών που σημειώθηκαν στα κτήρια του Πανεπιστημίου και στις φοιτητικές εστίες.
2.Να χορηγήσει άμεση βοήθεια στους πληγέντες φοιτητές συμπεριλαμβανομένης της κάλυψης των εξόδων στέγασής τους».
Επισυνάπτεται και σχετικό βίντεο με χθεσινές δηλώσεις του Νότη Μαριά:


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!