«Μπορούμε» Μητσοτάκη, με υποσχέσεις και παροχολογία


Για νέο συμβόλαιο εμπιστοσύνης με τους Έλληνες πολίτες έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», στο πλαίσιο της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Η Νέα Δημοκρατία άλλαξε. Διευρύνθηκε. Έγινε συμμετοχική. Με ενεργά μέλη που συμβάλλουν ουσιαστικά στη διαμόρφωση των πολιτικών μας.#Μπορούμε #ΔΕΘ2018 pic.twitter.com/gAwxxQlYN9
— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) 15 Σεπτεμβρίου 2018
Μεταξύ άλλων, ο αρχηγός της Ν.Δ. μίλησε για το δικό του «όραμα», προχώρησε σε παροχολογία και υποσχέσεις για ένα καλύτερο μέλλον των κατοίκων στη χώρα, ζήτησε «εθνική συστράτευση» και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για σχέδιο διακυβέρνησης έξι σημείων με τους παρακάτω στόχους:
Δεν θα αφήσουμε ποτέ ξανά την πατρίδα μας να ικετεύσει για ένα ακόμα πρόγραμμα διάσωσης. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να μειώσουμε το κόστος δανεισμού της Ελλάδας για να #Μπορούμε να δανειζόμαστε από τις αγορές όπως όλες οι κανονικές χώρες. #ΔΕΘ2018 pic.twitter.com/yppclBZvsW
— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) 15 Σεπτεμβρίου 2018
Αναφερόμενος στη κυβέρνηση, τη χαρακτήρισε αποτυχημένη, υποστηρίζοντας ότι «οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατέστρεψαν ό,τι θετικό υπήρχε από το χθες και ανέδειξαν τις χειρότερες όψεις του». Με τη σκέψη στις εκλογές, συμπλήρωσε ότι «θα φύγουν όπως τους αξίζει... όχι απλώς ηττημένοι αλλά κυρίως απαξιωμένοι».
Εμείς ενώνουμε δυνάμεις από όλο το πολιτικό φάσμα σε ένα κοινό όραμα. Η χώρα χρειάζεται μια νέα εθνική συστράτευση που θα μας κάνει ξανά όλους υπερήφανους που είμαστε Έλληνες. #Μπορούμε #ΔΕΘ2018 pic.twitter.com/VjxFKfzb4q
— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) 15 Σεπτεμβρίου 2018
Για ακόμα μία φορά, δήλωσε ότι η Ν.Δ. θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών «είτε τώρα, είτε στην επόμενη Βουλή».
Αν η συμφωνία των Πρεσπών καταψηφιστεί από την ελληνική Βουλή τότε θα πρέπει η άλλη πλευρά να γνωρίζει ότι η διαπραγμάτευση ξεκινά από την αρχή. #Μπορούμε #ΔΕΘ2018 pic.twitter.com/Hcs3ap3obY
— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) 15 Σεπτεμβρίου 2018
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δήλωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να αναπτυχθεί στα επόμενα δέκα χρόνια με μέσο ρυθμό 4%, το χρέος της να μειωθεί δραστικά, καθώς και να δημιουργηθούν 700.000 νέες θέσεις εργασίας εντός της επόμενης πενταετίας.
Στα θέματα οικονομίας, υποσχέθηκε ότι «θα μειώσουμε παντού την φορολογία και τις εισφορές», ενώ δεσμεύθηκε και για «δραστική μείωση του ΦΠΑ εστίασης, άμεσα, στο 13% από 24% και στη συνέχεια στο 11% για όλο το τουριστικό πακέτο της εστίασης και των ξενοδοχείων».
Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος, δήλωσε ότι «ο φορολογικός συντελεστής που επιβαρύνει τα επιχειρηματικά κέρδη θα μειωθεί στο 24%, από 40% σήμερα» και ότι «μέχρι το 2021 καταργούμε σταδιακά το τέλος επιτηδεύματος».
Επίσης, δεσμεύθηκε για μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 30% στα επόμενα δύο έτη, καθώς και για αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα για τρία χρόνια.
Έχουμε σχέδιο. Γίνεται. #Μπορούμε #ΔΕΘ2018 pic.twitter.com/j0NakH6Yk9
— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) 15 Σεπτεμβρίου 2018
Στο θέμα των συντάξεων, σημείωσε ότι διατηρείται η εθνική σύνταξη και ο πρώτος πυλώνας, αλλά το σύστημα γίνεται πιο ανταποδοτικό. Όπως είπε, οι εισφορές για κύρια σύνταξη από 20%, που είναι σήμερα, θα μειωθούν σταδιακά εντός τετραετίας στο 15%». Δήλωσε επίσης ότι οι νέοι εργαζόμενοι θα αποκτήσουν προσωπικούς ατομικούς λογαριασμούς που θα αντικαταστήσουν τις σημερινές επικουρικές συντάξεις.
Τέλος δεσμεύθηκε ότι θα καταργήσει τον υποκατώτατο μισθό «που δημιουργεί μια τεχνητή στρέβλωση στην αγορά εργασίας εις βάρος των νέων εργαζόμενων» και συμπλήρωσε ότι «ο κατώτατος μισθός θα μπορεί να καθορίζεται με ελεύθερες διαπραγματεύσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων. Και προφανώς πρέπει να αυξηθεί, ακολουθώντας τη βελτίωση της οικονομίας».

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!