Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης: Όχι στην υποβάθμιση των ποταμών Αξιού, Λουδία, Αλιάκμονα!

Θεσσαλονίκη, 7.9.2018

 Όχι στην υποβάθμιση των ποταμών Αξιού, Λουδία, Αλιάκμονα!
Οι οικολόγοι καταγγέλλουν την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας για λαϊκισμό και στήριξη της παρανομίας


Η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης αντιτίθεται στην προσπάθεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να αποσυρθεί το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το Εθνικό Πάρκο του Δέλτα Αξιού και να ανασυνταχθεί στη βάση της προϊσχύουσας Κοινής Υπουργικής Απόφασης του 2009. Θεωρεί ότι οι απόψεις του αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Γιουτίκα, οι οποίες υιοθετήθηκαν από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, χαρακτηρίζονται από μονομέρεια, κινδυνολογία και λαϊκισμό και ότι υπερασπίζονται τις υφιστάμενες παράνομες εγκαταστάσεις, αλλά και τη διαχρονικά συνεχιζόμενη κατάσταση αυθαιρεσίας που επικρατεί στην περιοχή και επιτρέπει την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.
Οι οικολόγοι ζητούν να υιοθετηθεί άμεσα το σχέδιο Π.Δ. για την προστατευόμενη περιοχή, που βρίσκεται σε διαβούλευση, περιλαμβάνοντας και τμήματα που είχαν αποκλειστεί παλαιότερα. Και συμφωνούν με το αίτημα εννέα ακόμη περιβαλλοντικών οργανώσεων να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση στη θέσπιση του Προεδρικού Διατάγματος, αλλά και να συμπεριληφθεί και το τμήμα που κακώς, χωρίς τεκμηρίωση, αποκλείστηκε παλαιότερα από τα όρια του εθνικού πάρκου στον Κορινό Πιερίας.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!