ΕΔΕ για τον φρουρό της πρεσβείας του Ιράν


Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. λίγες ώρες μετά την επίθεση του «Ρουβίκωνα» στην πρεσβεία του Ιράν, τα ξημερώματα της Δευτέρας. Η ΕΔΕ διατάχθηκε μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο από την πλευρά των αντιεξουσιαστών και αφορά την περιβολή του φρουρού αλλά και τον τρόπο αντίδρασης καθώς ερευνάται εάν πάτησε το κουμπί του ασυρμάτου προκειμένου να ειδοποιηθεί η Άμεση Δράση.
Όπως είπε ο αστυνομικός, μόλις είχε αναλάβει υπηρεσία, καθώς ήταν η ώρα της αλλαγής βάρδιας και πήγαινε να φορέσει το πάνω μέρος της στολής του, όταν είδε ξαφνικά μπροστά του τα μέλη του Ρουβίκωνα.
Γύρω στις 06.00, το πρωί της Δευτέρας, περίπου δέκα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας έκαναν επίθεση στην πρεσβεία του Ιράν, στην οδό Στρατηγού Καλλάρη, στο Παλαιό Ψυχικό.
Οι αντιεξουσιαστές, που επέβαιναν σε πέντε μηχανές, πήγαν έξω από την πρεσβεία, προκάλεσαν φθορές στο φυλάκιο, πέταξαν μπουκάλια με μπογιές και έφυγαν.
Ακολούθησε ανάληψη ευθύνης στο σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται:
«Λίγες μέρες πριν το ιρανικό θεοκρατικό καθεστώς εκτέλεσε με αργό απαγχονισμό τρεις Κούρδους επαναστάτες συνεχίζοντας μια μακριά γραμμή ωμής καταστολής που ξεκινάει από την Ισλαμική πειρατεία στην κοινωνική επανάσταση του Ιράν το 1979 και φτάνει στο σήμερα μετρώντας δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες εκτελεσμένους, κατά κύριο λόγο αριστερούς και κομμουνιστές.»
► Το βίντεο που ανήρτησε η συλλογικότητα.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!