Σχέδιο για μεταμνημονιακή εποχή θα παρουσιάσει ο Αλ. Τσίπρας


Μηνύματα με αποδέκτες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας αναμένεται να στείλει ο πρωθυπουργός από το βήμα της 83ης ΔΕΘ, όπου αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα ένα συνολικό στρατηγικό σχέδιο για τη μετάβαση στη μεταμνημονιακή περίοδο.
Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αύξηση του κατώτατου μισθού, την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Στην ομιλία του στο Βελλίδειο αναμένεται να εξαγγείλει το απόγευμα ένα πακέτο μέτρων για την αξιοποίηση του δημοσιονομικού χώρου που θα προκύψει το 2019 και το 2020 και αφορούν σε φοροελαφρύνσεις, εισφοροελαφρύνσεις και μείωση του ΕΝΦΙΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σειρά παροχών με ορίζοντα τετραετίας και κοστολόγηση, ώστε να μην υπάρξει ζήτημα αμφισβήτησής τους από τους δανειστές, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα εξής:
Μειώσεις φόρων σε εισόδημα, ασφαλιστικές εισφορές, ΦΠΑ και ακίνητα αλλά και πρόσθετες εισοδηματικές ενισχύσεις με τη μορφή της επιδότησης για τη στέγαση φορολογουμένων, φοιτητών και ευπαθών κοινωνικών ομάδων και ειδική μέριμνα για τους πυρόπληκτους.
Επίσης, αναμένεται να ανακοινωθούν μειώσεις για τους φορολογικούς συντελεστές στις επιχειρήσεις από το 29%, που ισχύει ώς αυτή την ώρα, στο 26%.
Σύμφωνα με τους αρμόδιους υπουργούς, το πλεόνασμα του 2018 αναμένεται ότι θα ξεπεράσει το ποσό των 750.000.000 και θα κατανεμηθεί με δίκαιο τρόπο στα κοινωνικά στρώματα εκείνα που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.
Στη συνάντηση που είχε χθες με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα ότι η Ελλάδα αφήνει πίσω την κρίση και πορεύεται σε ένα περιβάλλον με περισσότερη ανάπτυξη και ασφάλεια στην περιοχή.
Ο Γουίλμπουρ Ρος από την πλευρά του δήλωσε πως οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα και την οικονομία της και εξέφρασε τη χαρά του για το μομέντουμ της οικονομίας που βελτιώνεται.
Σήμερα ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την έκθεση και θα συναντηθεί με τη Διοίκηση της ΔΕΘ και το σωματείο των εργαζομένων, ενώ θα περιοδεύσει σε περίπτερα της ΔΕΘ και θα παραστεί στα εγκαίνια του περιπτέρου των ΗΠΑ, που είναι φέτος η τιμώμενη χώρα.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!