Μαθήματα ρατσισμού στους Γερμανούς από τον Ερντογάν


Βολές προς τους Γερμανούς με κατηγορίες για ρατσιστική συμπεριφορά επιφύλαξε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, κατά τον τελευταίο σταθμό της επίσημης επίσκεψής του στη Γερμανία.
Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στους Μεσούτ Εζίλ και Ιλκάι Γκουντογκάν, δύο διεθνείς παίκτες της εθνικής Γερμανίας με τουρκική καταγωγή, με τους οποίους είχε συναντηθεί και φωτογραφηθεί πριν λίγους μήνες στο Λονδίνο - σε μία συνάντηση που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη Γερμανία.
Υπενθυμίζεται ότι ο Εζίλ αποχώρησε από την εθνική Γερμανίας μετά το Μουντιάλ της Ρωσίας (και την κακή εμφάνιση της ομάδας του), παραπονούμενος ότι «όταν κερδίζουμε είμαι Γερμανός, αλλά όταν χάνουμε είμαι ξένος».
«Βλέπουμε το μέλλον των αδελφών μας εδώ, αλλά θα πρέπει να αναλάβουμε κοινή δράση εναντίον του ρατσισμού», είπε ο Ερντογάν και αναφέρθηκε στους δύο ποδοσφαιριστές: «Επειδή έβγαλα μια φωτογραφία με τον Μεσούτ μας και τον Ιλκάι μας, αυτοί υφίστανται κοινωνικό αποκλεισμό. Αυτόν τον αποκλεισμό εγώ, ως πρόεδρός τους, δεν μπορώ να τον δεχτώ. Αυτό ήταν ρατσισμός», δήλωσε ξεκάθαρα ο Ερντογάν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναφορά του Ερντογάν έγινε μέσα από το μεγαλύτερο μουσουλμανικό τέμενος της Γερμανίας, στην Κολονία, το οποίο εγκαινίασε ο Τούρκος πρόεδρος - και για το οποίο, μάλιστα, ευχαρίστησε τους Γερμανούς πολιτικούς και την κοινωνία των πολιτών για την υποστήριξή τους στην ανέγερσή του.
Στην τελετή των εγκαινίων συμμετείχαν 500 άτομα με προσωπικές προσκλήσεις, καθώς οι διοργανωτές δεν είχαν καταφέρει να καταθέσουν κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο για την περιφρούρηση της συγκέντρωσης. Σε κάθε περίπτωση, τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαιτέρως αυστηρά, με πάνω από 3.000 αστυνομικούς να φροντίζουν για τη μετακίνηση του Τούρκου προέδρου, αλλά και για τη διαδήλωση διαμαρτυρίας που γινόταν ταυτόχρονα.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!