Ο ΠΑΟΚ τα γκολ, η ΑΕΚ τα... δοκάρια


Πιο αποτελεσματικός ο ΠΑΟΚ, επικράτησε στην Τούμπα, στο ντέρμπι των «δικεφάλων» απέναντι στην ΑΕΚ με 2-0 και πέταξε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στο πρωτάθλημα της Super League.
Λήξη του αγώνα στηνΤούμπα, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0
https://t.co/k7fr7d3KCJ #slgr #paokaek pic.twitter.com/vp7EeXfDem
— Super League Greece (@Super_League_GR) 23 Σεπτεμβρίου 2018
Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να έχουν σε καλή μέρα τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ο οποίος έκανε τη διαφορά στο ματς, καθώς με δύο δικά του τέρματα (στο 29' και το 59') έφτασε ο ΠΑΟΚ σε ένα σημαντικό τρίποντο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Αντίθετα, η ΑΕΚ -που κυνήγησε ένα θετικό αποτέλεσμα- είδε δύο φορές την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Πασχαλάκη, έπειτα από προσπάθειες των Λιβάγια και Μπακασέτα.
Δείτε ΕΔΩ τα γκολ και τις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης.
Μετά το αποτέλεσμα αυτό, ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στους 10 βαθμούς και βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Ατρόμητο. ΑΕΚ, Άρης και Ολυμπιακός ακολουθούν με 9 βαθμούς (οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ένα ματς λιγότερο). Σημειώνεται ότι την επόμενη αγωνιστική, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στον «Γ. Καραϊσκάκης».
Το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι που χαρακτηρίστηκε από δυνατές μονομαχίες, αλλά και πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Παράλληλα, ήταν κι ένα τεστ για τους προπονητές, με τον Λουτσέσκου και τους παίκτες του ΠΑΟΚ να προσέχουν ιδιαίτερα την αμυντική τους γραμμή και να χτυπούν στις αντεπιθέσεις.
Αντίθετα, ο Ουζουνίδης επέλεξε να ανοιχθεί από την αρχή, ρίσκαρε με τις αλλαγές που έκανε μετά τα γκολ του ΠΑΟΚ, ωστόσο το ματς δεν του βγήκε όπως θα περίμενε.
Η Ένωση ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι και είχε τον έλεγχο στο πρώτο 20λεπτο, ωστόσο στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα πριν κλείσει το ημίωρο, με τέρμα του Πρίγιοβιτς, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Λαμπρόπουλου.
Στην επανάληψη η ΑΕΚ ξεκίνησε επιθετικά για να ισοφαρίσει, χωρίς όμως μεγάλες φάσεις, με τον ΠΑΟΚ να περιμένει την ευκαιρία στην κόντρα και να φτάνει τελικά στο 2-0 (πάλι από αδράνεια της «κιτιρινόμαυρης» άμυνας) πριν συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα.
Στα επόμενα λεπτά, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν, έχασαν ευκαιρίες, με κορυφαίο το δοκάρι του Μπακασέτα, όμως ήταν αναποτελεσματικοί. Ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε και πάλι, πήρε εκ νέου την πρωτοβουλία, δημιούργησε τις δικές του ευκαιρίες, όμως τίποτα (ουσιαστικό) δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίτσιο, Κάνιας, Λημνιός (75' Ζαμπά), Πέλκας (81' Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (89' Βέρνμπλουμ), Πρίγιοβιτς
ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Λόπεζ, Γαλανόπουλος (64' Κλωναρίδης), Σιμόες (87' Τσόσιτς), Μπακασέτας, Μάνταλος, Λιβάια, Πόνσε (70' Γκάλο)

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!