Με γοργούς ρυθμούς η αποσυμφόρηση στη Μόρια


Συνεχίζεται η επιχείρηση για την αποσυμφόρηση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στη Μόρια της Λέσβου, που αναμένεται να δώσει «ανάσα» στο κέντρο αυτό το οποίο φιλοξενεί περίπου 9.000 πρόσφυγες και μετανάστες.
Ήδη από το ΚΥΤ έχουν αποχωρήσει μερικές εκατοντάδες άτομα, ενώ τη Δευτέρα ετοιμάζονται να αναχωρήσουν 400 πρόσφυγες προς τις νέες δομές της βόρεια Ελλάδα. Την Τρίτη, θα τους «ακολουθήσουν» άλλοι 80, την Τετάρτη 400 και το διήμερο Πέμπτης και Παρασκευής 600 άνθρωποι.
Μέχρι την τελευταία ημέρα του Σεπτεμβρίου, αναμένεται οι αναχωρήσεις να έχουν φτάσει στον αριθμό των 2.000, ενώ άλλοι 1.000 θα αφήσουν τη Μόρια κατά το πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου.
Αυτή τη στιγμή, περίπου 10.841 πρόσφυγες και μετανάστες ζουν στο νησί της Λέσβου, εκ των οποίων οι 8.700 στη Μόρια: αριθμός σχεδόν τριπλάσιος από τις δυνατότητες του κέντρου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής, όποιες προσπάθειες αποσυμφόρησης έχουν γίνει στη Λέσβο έχουν «σκοντάψει» στις συνεχιζόμενες ροές που σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα παρουσιάζονται αυξημένες.
Για το θέμα αυτό, ο διοικητής του ΚΥΤ της Μόριας, Γιάννης Μπαλμπακάκη, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι φέτος και μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου, στη Λέσβο έφθασαν 11.934 άτομα, δηλαδή περίπου 3.500 άτομα περισσότερα από όσα έχουν ήδη αναχωρήσει.
Σημειώνεται επίσης ότι περίπου 1.100 πρόσφυγες από όσους θα αναχωρήσουν από τη Μόρια, θα μεταφερθούν σε νέα δομή στη Βόλβη, άλλοι 560 στον Κατσικά Ιωαννίνων, 860 στα Γρεβενά και 280 στη Φιλιππιάδα.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!