Έκλεψαν τα «ψηφιακά κλειδιά» εκατ. λογαριασμών στο FB


Ένα σοβαρό κενό ασφαλείας που έθεσε σε κίνδυνο τους κωδικούς ασφαλείας 50 εκατομμυρίων χρηστών έχει κληθεί να αντιμετωπίσει ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η εταιρεία (FB) ανακοίνωσε ότι χάκερ εκμεταλλεύτηκαν τη λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να εισέρχονται στο προφίλ τους χωρίς να πληκτρολογούν τον κωδικό τους (το σύστημα θυμάται τους κωδικούς).
Το Facebook ενημέρωσε ότι έχει λάβει μέτρα για να διορθώσει το πρόβλημα ασφάλειας και ειδοποίησε την αστυνομία. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ο δικτυακός κολοσσός προχώρησε σε αλλαγή των «ψηφιακών κλειδιών» όχι μόνο για τους 50 εκατ. λογαριασμούς που υπέστηκαν χακάρισμα αλλά και σε ακόμη 40 εκατ. λογαριασμούς που υπήρχε υπόνοια ότι μπορεί να έχουν επηρεαστεί.
Έτσι, περίπου 90 εκατ. χρήστες θα χρειαστεί να πληκτρολογήσουν και πάλι τους κωδικούς τους προκειμένου να διασφαλίσουν τους λογαριασμούς του από κακόβουλες επιθέσεις.
Το Facebook στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι «δεν γνωρίζει ποιος βρίσκεται πίσω από τις κυβερνο-επιθέσεις».
Ο επικεφαλής της ομάδας ασφαλείας του FB, Guy Rosen, ενημέρωσε πως η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και πως δε γνωρίζει εάν οι χάκερ απέκτησαν «πρόσβαση σε οποιαδήποτε πληροφορία» των χρηστών που έκλεψαν τους κωδικούς τους. Πρόσθεσε ότι «η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια των πολιτών είναι εξαιρετικά σημαντική» και εξέφρασε τη λύπη του για ότι συνέβη.
Να θυμίσουμε πως το Facebook βρέθηκε προ ολίγων μηνών στη δίνη του σκανδάλου της Cambridge Analytica όπου υπεκλάπησαν οι λογαριασμοί 50 και πλέον εκατομμυρίων χρηστών.
Νομοθέτες και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού στην Ε.Ε. και τις Ηνωμένες Πολιτείες ...επέπληξαν το Facebook και ζήτησαν από τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλό του να γνωστοποιήσει πώς η πλατφόρμα δικτύωσης απέτυχε να προστατεύσει τα δεδομένα των χρηστών.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!