Απεργία στην Ryanair με δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων στην Ευρώπη


Καθηλωμένα σήμερα τα αεροσκάφη της Ryanair σε έξι χώρες της Ευρώπης, λόγω της απεργίας που πραγματοποιούν οι αεροσυνοδοί, επηρεάζοντας τα σχέδια τουλάχιστον 40.000 ταξιδιωτών.
Ειδικότερα, 24ωρη απεργία πραγματοποιεί το προσωπικό καμπίνας στη Γερμανία, το Βέλγιο, την Πορτογαλία, την Ολλανδία, την Ισπανία και την Ιταλία, καθώς και οι πιλότοι στη Γερμανία.
Ήδη έχουν ακυρωθεί περισσότερες από 200 πτήσεις και η χαμηλού κόστους αεροπορική αναφέρει ότι είχε ενημερώσει εγκαίρως τους επιβάτες ώστε να προσαρμόσουν το πρόγραμμά τους.
Η ιρλανδική εταιρία ανακοίνωσε ότι πάνω από 2.150 από τις 2.400 προγραμματισμένες πτήσεις της θα πραγματοποιηθούν κανονικά.
Μόνο στην Ισπανία, όπου ακυρώθηκαν 86 πτήσεις, εκτιμάται ότι επηρεάστηκαν περίπου 16.000 επιβάτες, σύμφωνα με τα συνδικάτα.
Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρία χαμηλού κόστους έχει βρεθεί αντιμέτωπη με πολλαπλές κινητοποιήσεις αφού υπέκυψε στην πίεση να αναγνωρίσει τα συνδικάτα των εργαζομένων της για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο, με το προσωπικό να εντείνει τις πιέσεις για τις συνομιλίες που αφορούν τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας.Ένα απ' τα πιο βασικά αιτήματα είναι οι συμβάσεις εργασίας με βάση τον τόπο διαμονής και όχι την Ιρλανδία, που είναι η έδρα της εταιρείας.
«Δεν νοιάζονται για εμάς. Είμαστε απλά νούμερα. Θέλουν να μας στύψουν σαν τα λεμόνια και να μας πετάξουν», δήλωσε ο Χουάν Φερντάντεθ, πρώην υπάλληλος της Ryanair, που συμμετείχε στις διαδηλώσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.
Η σημερινή κινητοποίηση είναι η δεύτερη μεγαλύτερη 24ωρη απεργία για την εταιρία. Περίπου 55.000 πελάτες επηρεάστηκαν τον Αύγουστο όταν οι πιλότοι σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες προχώρησαν σε απεργία στο απόγειο της θερινής τουριστικής περιόδου.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!