Επικοινωνία Τσίπρα - Ρος με φόντο επενδύσεις 2 δισ. ευρώ


Συνεχίζονται οι προσπάθειες της Αθήνας για προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων στη μεταμνημονιακή εποχή, με τον τόνο να δίνουν οι επαφές αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης εντός και εκτός συνόρων.
Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του είχαν προβεί σε δια ζώσης συναντήσεις με οικονομικά στελέχη μεγάλων οικονομικών οργανισμών, κατά τη διάρκεια του πενθήμερου ταξιδιού του στη Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα, με αφορμή την 73η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Σε συνέχεια αυτών των επαφών, ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπορ Ρος, είχε σήμερα (Τετάρτη) τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να τον ενημερώσει για τη συγκατάθεση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ στη διοίκηση της EBRD (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης), ώστε η τελευταία να επεκτείνει την επενδυτική δραστηριότητά της στην Ελλάδα μέχρι το 2025.
Όπως έγινε γνωστό, στόχος είναι η EBRD να επενδύσει πάνω από 2 δισ. ευρώ την επόμενη πενταετία, ειδικότερα στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Μαξίμου, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ για το διαρκές ενδιαφέρον του και την εποικοδομητική του ανταπόκριση στην προσπάθεια ενίσχυσης της αναπτυξιακής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!