Θ. Καράογλου: Η Ελλάδα "σβήνει" εξαιτίας του δημογραφικού προβλήματος.


Θεσσαλονίκη, 05 Οκτωβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Η ΕΛΛΑΔΑ “ΣΒΗΝΕΙ” ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ»

Έκκληση στην κυβέρνηση να αντιμετωπίσει καίρια και αποτελεσματικά το μείζον εθνικό ζήτημα του δημογραφικού απευθύνει ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, με ερώτηση που κατέθεσε στην αρμόδια υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Αφορμή για την κατάθεση της ερώτησης αποτέλεσαν τα ανησυχητικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2017, σύμφωνα με τα οποία οι γεννήσεις στην Ελλάδα ανήλθαν στις 88.553 έναντι 124.501 θανάτων, γεγονός που σημαίνει ότι ο πληθυσμός της πατρίδας μας «σβήνει» χρόνο με το χρόνο.
Την άποψη αυτή επιβεβαιώνει η μείωση 4,7% των γεννήσεων συγκριτικά με το 2016, η αύξηση των θανάτων 4,8% για το ίδιο χρονικό διάστημα, όπως επίσης και η ανησυχητική αύξηση 7,1% των γεννήσεων νεκρών βρεφών στην Ελλάδα. 
Τα παραπάνω στοιχεία θέτουν εύλογα ερωτήματα αναφορικά με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια υγεία, οι παροχές, η δυνατότητα των πολιτών να έχουν σταθερή πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καθώς και η δυνατότητά τους να μπορούν να αγοράζουν φάρμακα και να ακολουθούν σωστά τις θεραπευτικές τους αγωγές.
«Η συρρίκνωση των γεννήσεων, η αύξηση των θανάτων και η φυγή των νέων στο εξωτερικό οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα σε αφανισμό, καθώς σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Eurostat το 2080 η χώρα μας θα αποτελεί το μικρότερο τμήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πληθυσμό μόλις 7,2 εκατομμύρια ανθρώπους» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Καράογλου.
Μέσω της ερώτησης ζητά να μάθει:
-Μπορούν τα αρμόδια υπουργεία να κάνουν απολογισμό των μέτρων που έχουν λάβει το 2017 για την αντιμετώπιση του δημογραφικού σε σχέση με το 2016 και να αποτιμήσουν τι πήγε τόσο λάθος με αποτέλεσμα να υπάρχει μείωση των γεννήσεων και αύξηση των θανάτων;
-Κατά πόσο συνδέονται τα προβλήματα στο δημογραφικό με τα προβλήματα στο χώρο της υγείας και που οφείλεται η τόσο μεγάλη αύξηση των γεννήσεων νεκρών βρεφών εν έτει 2017 στην Ελλάδα;
-Τι μέτρα σκοπεύουν να λάβουν τα αρμόδια υπουργεία με βάση και τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από την ΕΛΣΤΑΤ και τα οποία είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά σε σχέση με τα προηγούμενα έτη για το μέλλον της πατρίδας μας;
    


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!