Σε ερευνητές ανοσοθεραπείας του καρκίνου το Νόμπελ Ιατρικής


Στον Αμερικανό Τζέιμς Π. Αλισον και τον Ιάπωνα Τασούκου Χόνζο απονεμήθηκε το Νόμπελ Ιατρικής για τις χωριστές έρευνές τους στον τομέα της ανοσοθεραπείας που αποδείχθηκαν ιδιαίτερα αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση του καρκίνου.
«Ενισχύοντας την ικανότητα του ανοσοποιητικού μας συστήματος για να επιτεθεί στα καρκινικά κύτταρα οι δύο επιστήμονες που βραβεύονται με τον Νόμπελ φέτος θέσπισαν μία νέα αρχή στην αντιμετώπιση του καρκίνου», ανακοίνωσε η Επιτροπή του Νόμπελ.
Με αυτό τον τρόπο το Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Στοκχόλμης αναγνώρισε τις ανακαλύψεις των ερευνητών ως μια σημαντική εξέλιξη στην ανάπτυξη νέας θεραπείας για τον καρκίνο.
Συγκεκριμένα έδειξαν πως ορισμένες πρωτεΐνες λειτουργούν ως «φρένα» στα Τ-κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, περιορίζοντας την ικανότητά τους να προσβάλλουν καρκινικά κύτταρα, και πως θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ικανότητα του οργανισμού να καταπολεμά τον καρκίνο.
Μέχρι τις διαπιστώσεις του Αλισον στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϋ και του Χόνζο στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, η θεραπεία του καρκίνου απαιτούσε χειρουργικές επεμβάσεις, ακτινοβολίες και χημειοθεραπείες, αλλά οι έρευνές τους οδήγησαν σε μια τέταρτη κατηγορία θεραπείας, αξιοποιώντας το ανοσοποιητικό σύστημα.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!