Θέση σε κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας επιδιώκει το ΚΙΝ.ΑΛ.


Σε ξεκάθαρη τοποθέτηση προέβη η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, αναφορικά με τους στόχους του ΚΙΝ.ΑΛ. εν όψει εκλογών, καθώς και τη στάση που θα κρατήσει μετεκλογικά, απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία.
Η κ. Γεννηματά ουσιαστικά εξέφρασε την επιθυμία του κόμματός της για συμμετοχή στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα, σημειώνοντας ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. διεκδικεί από τους πολίτες μία ισχυρή εντολή, προκειμένου το ίδιο να μπορέσει να εγγυηθεί κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας.
Βεβαίως, η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. έσπευσε να συμπληρώσει ότι δεν θα συμμετάσχει σε οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα, απλώς και μόνο για να εφαρμοστεί η δεδηλωμένη, αλλά -ισχυρίστηκε ότι- θα προκαλέσει τα άλλα δύο κόμματα που διεκδικούν την εξουσία, να συναινέσουν με την πρόταση του Κινήματος, πριν από τη διενέργεια της εκλογικής διαδικασίας.
Οι παραπάνω δηλώσεις της κ. Γεννηματά έγιναν κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής, που συνεδρίασε σήμερα (Τετάρτη) το απόγευμα στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, στην Αγίου Κωνσταντίνου.
Επίσης, τάχθηκε κατά της κατάκτησης αυτοδυναμίας από τη Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζοντας ότι είναι «αδιανόητη» μία τέτοια επιλογή, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ευθύνες για τα μνημόνια, τις οποίες «μέχρι σήμερα δεν τις έχει αναλάβει».
Για ακόμα μία φορά, προσπάθησε να κρατήσει ίσες αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., λέγοντας ότι θα πρέπει «να ηττηθούν οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ που επιβάλλουν νέες θυσίες και δεσμεύσεις, μοίρασμα της φτώχειας και των επιδομάτων», αλλά και «να ανακοπεί η επιστροφή της Δεξιάς» στην εξουσία.
Όσο για το θέμα του προϋπολογισμού και των συντάξεων ζήτησε αλλαγή του νόμου Κατρούγκαλου, καθώς από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα. «Έδωσαν τις συντάξεις για να κλείσουν τη διαπραγμάτευση», είπε αναφερόμενη στους κυβερνώντες, η κ. Γεννηματά.
Από την πλευρά του, ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, σημείωσε ότι πολιτικός στόχος είναι η επιβεβαίωση της αυτόνομης πορείας του ΚΙΝ.ΑΛ.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!