Ο ΤΙΤΑΝ και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών παρουσιάζουν τη διαδραστική έκθεση «Του Καιρού τα Μυστικά…» στο εργοστάσιο Ευκαρπίας


                                                                  

25 Οκτωβρίου 2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΤΙΤΑΝ και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών παρουσιάζουν
τη διαδραστική έκθεση «Του Καιρού τα Μυστικά…» στο εργοστάσιο Ευκαρπίας

Την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της διαδραστικής, εκπαιδευτικής έκθεσης «Του Καιρού τα Μυστικά…» που διοργανώνει ο ΤΙΤΑΝ στο εργοστάσιο Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μία συναρπαστική περιήγηση στον κόσμο της Μετεωρολογίας, από την εξέλιξή της ανά τους αιώνες και τα όργανα που χρησιμοποιεί σήμερα, έως την ερμηνεία των καιρικών φαινομένων και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
Ο σχεδιασμός και η επιστημονική επιμέλεια της έκθεσης ανήκουν στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και συγκεκριμένα στην Επιστημονική Ομάδα Εκπαιδευτικής Μετεωρολογίας «Περί Ανέμων & Υδάτων» του meteo.gr.
«Του Καιρού τα Μυστικά…» παρουσιάζονται σε τρεις θεματικές ενότητες ενώ ο συνδυασμός βίντεο, προσομοιώσεων, πειραμάτων και διαδραστικών εφαρμογών προσφέρει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες να εμπεδώσουν τη δημιουργία και την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα έντονα καιρικά φαινόμενα και τον τρόπο προστασίας από αυτά.
Εκ μέρους του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος κ. Εμμανουήλ Πλειώνης, Καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και οι Δρ. Βασιλική Κοτρώνη και Δρ. Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος, Διευθυντές Ερευνών και Επιστημονικώς Υπεύθυνοι του προγράμματος «Περί Ανέμων & Υδάτων».
Τα εγκαίνια τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των Δήμων Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά, Λαγκαδά και Ωραιοκάστρου, του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, Διευθυντές, εκπαιδευτικό προσωπικό και μέλη Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της περιοχής, καθώς και πλήθος εκπροσώπων άλλων αρχών και φορέων. Την ξενάγησή τους ανέλαβαν οι επιμελητές της έκθεσης, Δρ. Ιωάννης Κωλέτσης και Δρ. Ελισσάβετ Γαλανάκη.
Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Καθηγητής κ. Πλειώνης αναφέρθηκε στη σημαντική πρωτοβουλία που έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών προκειμένου να προωθήσει την κατανόηση και μετάδοση της επιστήμης της Μετεωρολογίας στο ευρύ κοινό και ιδιαίτερα στα παιδιά, μέσα από στοχευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα. Αυτό το εγχείρημα βρήκε θερμή υποστήριξη στον Τιτάνα και στην πάγια δέσμευσή του να προωθεί θέματα επιστήμης και εκπαίδευσης μέσω δράσεων που υλοποιεί στα εργοστάσιά του. 
Όπως τόνισε ο Διευθυντής του εργοστασίου Ευκαρπίας, Κώστας Νικολάου, ο ΤΙΤΑΝ στηρίζει, παραδοσιακά και πιστά, συνέργειες με την επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα που στόχο έχουν την εξοικείωση των νέων με τις σύγχρονες τεχνολογίες, την εκπαίδευση και κατάρτιση, αλλά και την ανάπτυξη δεξιοτήτων. Το εργοστάσιο Ευκαρπίας υλοποιεί σειρά τέτοιων δράσεων για τους νέους και τους μαθητές της ευρύτερης περιοχής και φιλοδοξεί να αξιοποιήσει στο μέλλον και άλλες ευκαιρίες στην κατεύθυνση αυτή.
Ώρες λειτουργίας για το ευρύ κοινό: Τρίτη-Παρασκευή 16:00-18:00 και Σάββατο 11:00-16:00, εκτός επίσημων αργιών. Ξεναγήσεις σχολείων και ομάδων: Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-13:00 κατόπιν συνεννοήσεως, τηλέφωνα 2310-398617 και 2310-398545. Είσοδος ελεύθερη.
Εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ, Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, 6,5 χλμ. οδού Θεσσαλονίκης-Λαγκαδά.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!