Το... τρένο της Παρί, ο σταρ Μπαπέ και ο «παράγοντας Νεϊμάρ»


Αυτή την περίοδο, οι hot ομάδες στην Ευρώπη δεν είναι η Ρεάλ ή η Μπαρτσελόνα, ούτε φυσικά η Μπάγερν. Είναι η Παρί Σεν Ζερμέν, είναι και η Γιουβέντους, δύο ομάδες που δείχνουν να έχουν τα φόντα να πάνε ώς το τέλος του δρόμου στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Για το πρωτάθλημά τους δεν το συζητάμε καν. Είναι σαν να το έχουν κατακτήσει ήδη. Οι Ιταλοί έχουν 8/8 στη Σέριε Α και οι Παριζιάνοι έφτασαν ήδη το 9/9 στη γαλλική Ligue 1.
Υποτίθεται πως, την Κυριακή το βράδυ, θα είχαν ένα δύσκολο τεστ με τη Λιόν, έστω κι εντός έδρας. Η Παρί προηγήθηκε με γκολ του Νεϊμάρ, έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κιμπεμπέ στο 35’, όμως, έως το τέλος του ημιχρόνου, αποκαταστάθηκε η αριθμητική ισορροπία.
Κι ύστερα ήρθε η… καταιγίδα. Ο Κιλιάν Μπαπέ πήρε το πολυβόλο του και σκόραρε τέσσερις φορές μέσα σε 12 λεπτά! Από το 63’ ώς το 74’.
Η Παρί νίκησε με 5-0 και ο Γάλλος επιθετικός συνεχίζει να μας απασχολεί με τα κατορθώματά του για τρίτη συνεχόμενη σεζόν. Και μην ξεχνάμε πως ακόμη δεν έχει κλείσει ούτε τα 20 χρόνια του. Αυτό θα συμβεί σε 2,5 μήνες από σήμερα…
Ηταν λογικό κι επόμενο να αποθεωθεί από τους πάντες και φυσικά από τον Νεϊμάρ: «Ο γιος μου είναι fan του Μπαπέ. Πρόκειται για έναν παίκτη - φαινόμενο και ελπίζω να συνεχίσει έτσι για πολλά χρόνια ακόμα. Αν τα καταφέρει, το ποδόσφαιρο θα τον ευγνωμονεί», τόνισε ο Βραζιλιάνος, μόνο που χθες κυκλοφόρησαν και αρκετά ρεπορτάζ άλλου ύφους.
Αφορμή ήταν ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο, που δείχνει τον Νεϊμάρ να είναι σκεπτικός και προβληματισμένος την ώρα που οι συμπαίκτες του αποθεώνουν τον νεαρό αστέρα.
Είναι δεδομένο πως μέσα του γνωρίζει καλά ότι, για μια ακόμη φορά, δεν είναι αυτός ο απόλυτος σταρ σε μια ομάδα. Ως γνωστόν, έφυγε από την Μπαρτσελόνα για να μη βρίσκεται στη σκιά του Μέσι, παρότι με τον ίδιον έχουν πολύ καλές προσωπικές σχέσεις.
Τώρα, στο Παρίσι εμφανίζεται ο Μπαπέ να συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας, κάτι που το πήραμε χαμπάρι και στο Μουντιάλ.
Γι’ αυτό μοιάζει πολύ πιθανό το ερχόμενο καλοκαίρι ένας από τους δύο να αποχωρήσει, με πιθανότερο προορισμό τη Μαδρίτη. Η λογική λέει πως η Ρεάλ θα χτυπήσει πρώτα τον Μπαπέ, αν και διακαής πόθος του προέδρου Φλορεντίνο Πέρεθ είναι ο Νεϊμάρ…
Ως τότε, βέβαια, υπάρχει πολύς καιρός μπροστά μας. Η Παρί θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα αήττητη, αν γίνεται, αλλά βασικός στόχος είναι το Τσάμπιονς Λιγκ ή έστω η συμμετοχή στον τελικό.
Για να γίνει αυτό, υπάρχουν αρκετά ακόμη βήματα που δεν έχει κάνει ποτέ ώς τώρα η συγκεκριμένη ομάδα, καθώς κάθε χρόνο αποκλείεται νωρίς. Φυσικά πρέπει πρώτα να περάσει από τον όμιλο, όπου βρίσκεται σε δύσκολο γκρουπ με Λίβερπουλ και Νάπολι, έχοντας μάλιστα ήδη μία ήττα.
Αν και διαθέτει μπόλικο και πλούσιο υλικό να εκμεταλλευτεί, ο προπονητής Τόμας Τούχελ έχει ένα βουνό από δουλειά μπροστά του για να πετύχει κάτι παραπάνω από τους Αντσελότι, Μπλαν και Εμερι.
Το καλό για τον Γερμανό είναι ότι είναι αρεστός στους παίκτες. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας, όταν πρόκειται για πλούσιους κι ενίοτε κακομαθημένους ποδοσφαιριστές.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!