Γ. Λίλτσης: «Φρένο» στις απευθείας αναθέσεις του δήμου Παύλου Μελά- Σε περιόδους κρίσης σκεφτόμαστε και το τελευταίο ευρώ!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γ. Λίλτσης: «Φρένο» στις απευθείας αναθέσεις του δήμου Παύλου Μελά-  Σε περιόδους κρίσης σκεφτόμαστε και το τελευταίο ευρώ!

Την απόσυρση δυο θεμάτων του δημοτικού συμβουλίου Παύλου Μελά που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη και αφορούσαν απευθείας αναθέσεις σε ιδιώτες ύψους 40.000 ευρώ πέτυχε η παράταξη «αναΤΡΟΠΗ».
Συγκεκριμένα μετά από τεκμηριωμένη τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης και υποψηφίου δημάρχου Παύλου Μελά, Γιώργου Λίλτση η διοίκηση αναγκάστηκε να αποσύρει άρον άρον τα θέματα 28 και 29 που αφορούσαν «Προεκτίμηση αμοιβής Στατικής Μελέτης πεζογεφύρων σε κοινόχρηστους χώρους του δήμου» και προϋπολογισμού 24.793 ευρώ και «Προεκτίμηση αμοιβής Γεωτεχνικής Μελέτης για έδραση κατασκευών στο δήμο» προϋπολογισμού 14.881,31 ευρώ, αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τον κ. Λίλτση «δεν είναι δυνατόν οι υπηρεσίες του δήμου να εισηγούνται και οι πολιτικοί προϊστάμενοι πριν προχωρήσουν σε σχετική έρευνα να ζητούν από το δημοτικό συμβούλιο να εγκρίνει τέτοιες αμοιβές, οι οποίες είναι πολλαπλάσιες από εκείνες που ισχύουν στην αγορά».
Όπως ισχυρίστηκε ο υποψήφιος δήμαρχος ο δήμος θα πρέπει να βάλει ένα φρένο στην συνήθη τακτική των απευθείας αναθέσεων που ακολουθεί. «Επειδή αποφασίζουμε για έργα  που πληρώνονται από τον Έλληνα φορολογούμενο, σε περιόδους κρίσης όπως είναι η σημερινή όπου κάθε ευρώ είναι χρήσιμο, πριν λάβουμε οποιαδήποτε απόφαση οφείλουμε να είμαστε σίγουροι ότι δεν κατασπαταλούμε το δημόσιο χρήμα. Θα πρέπει να επιδιώκουμε τα έργα μας να γίνονται στις καλύτερες και πιο συμφέρουσες τιμές της αγοράς» σχολίασε.
«Δυστυχώς η σημερινή διοίκηση μας έχει συνηθίσει στις απευθείας αναθέσεις, που είναι δεκάδες τα τελευταία χρόνια. Όταν αναλάβουμε τα ηνία του δήμου Παύλου Μελά θα αποφασίζουμε σεβόμενοι τον κόπο και τον ιδρώτα των Ελλήνων και τις θυσίες των δημοτών μας που πληρώνουν δημοτικά τέλη για να έχουν σύγχρονες υπηρεσίες. Οι καιροί είναι δύσκολοι και οι εποχές των παχιών αγελάδων έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Πλέον πρέπει να υπολογίζουμε και το τελευταίο ευρώ που βγαίνει από το ταμείο του δήμου» κατέληξε ο κ. Λίλτσης.
Σημειώνεται πως ο δήμαρχος συμφώνησε πως τα παραπάνω ποσά είναι υπερβολικά για τα έργα για τα οποία επρόκειτο να διατεθούν και απέσυρε τις επίμαχες εισηγήσεις. 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!