Χιλιάδες διαδηλωτές κατά της δημάρχου της Ρώμης
Στους δρόμους της αιώνιας πόλης κατέβηκαν χιλιάδες Ιταλοί για να καταγγείλουν την αποτυχία της δήμαρχου, Βιρτζίνια Ράτζι, στον τομέα της καθαριότητα της Ρώμης με τα σκουπίδια σε δρόμους και φρεάτια για να κάνουν την κατάσταση ανυπόφορη.
«Αρκετά λέει η Ρώμη» (#romadicebasta) στο κάλεσμα των κατοίκων και ομάδων της κοινωνίας των πολιτών για τη χθεσινή δυναμική κινητοποίηση.
Οι διαμαρτυρόμενοι κατηγορούν την πολιτικό των Πέντε Αστέρων, που ανέλαβε τα καθήκοντά της το 2016, ότι δεν εκπλήρωσε τις προεκλογικές της υποσχέσεις για να βελτιώσει το «χάος» στο συγκεκριμένο ζήτημα.
«Είμαστε εδώ επειδή η Ρώμη αξίζει καλύτερα, επειδή η Ρώμη παραμελείται όπως ποτέ πριν. Είναι μια πόλη σε αταξία, όπου δεν υπάρχουν πλέον κανόνες ή κοινωνική συνοχή» δήλωσε μία 57χρονη που πήρε μέρος στη διαδήλωση.
Από την πλευρά της η ίδια, η πρώτη γυναίκα δήμαρχος στην ιστορία της πόλης, ισχυρίζεται ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ξεπεράσει το πλήθος των προβλημάτων της Ρώμης, υποστηρίζοντας ότι έχει ήδη σημειώσει πρόοδο. Ωστόσο, οι επικριτές της τονίζουν ότι τα πράγματα χειροτερεύουν αντι να βελτιώνονται.
Λόγω απεργίας στην καθαριότητα του δήμου πολλοί κάδοι σκουπιδιών έχουν ξεχειλίσει, ενώ πρόσφατα ένα βίντεο έδειξε ένα αγριογούρουνο να τρέχει σε μεγάλο δρόμο της πόλης υπό από τα βλέμματα καταπληκτικών οδηγών.
Πάνω από 20 λεωφορεία έπιασαν φωτιά στους δρόμους της πόλης φέτος λόγω της κακής συντήρησης σε μεγάλο βαθμό, ενώ μια κυλιόμενη σκάλα που έσπασε τραυμάτισε περισσότερους από 20 Ρώσους φιλάθλους σε σταθμό του μετρό πόλης την Τρίτη.