Κινητοποιήσεις από τους νοσοκομειακούς γιατρούς


Στάση εργασίας για την Αττική (09.00-15.00) και 24ωρη απεργία για την περιφέρεια έχει προκηρύξει για την Παρασκευή η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Οι νοσοκομειακοί γιατροί, που ζητούν την άμεση καταβολή όλων των αναδρομικών από το 2012 έως σήμερα, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) στις 9.30 π.μ. και πορεία στο υπουργείο Υγείας.
«Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για χορήγηση αναδρομικών στους γιατρούς του ΕΣΥ δεν είναι τίποτα άλλο από μία ακόμη καλοστημένη επιχείρηση καλλιέργειας κάλπικων προσδοκιών», τονίζει η ΟΕΝΓΕ, επισημαίνοντας ότι «δεν προβλέπεται κανένα χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των μισθολογικών μας απωλειών, δεν γίνεται λόγος για συγκεκριμένα ποσά, δεν προσδιορίζεται ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι και για ποιο χρονικό διάστημα. Φρόντισαν μάλιστα να μας υπενθυμίσουν ότι «από την απόφαση 431/2018 του ΣτΕ δεν προκύπτει νομική υποχρέωση για την Ελληνική Πολιτεία να καταβάλει αναδρομικά στους γιατρούς του ΕΣΥ τις αποδοχές που είχαν περικοπεί το 2012».
«Ούτε λίγο ούτε πολύ, μας λένε ότι πρέπει να τους ευγνωμονούμε που θα μας επιστρέψουν ένα μόνο μέρος “από τα κλεμμένα”, που δεν καλύπτουν στο ελάχιστο τις απώλειες που είχαμε τα χρόνια της κρίσης, στις οποίες θα προστεθούν και οι νέες απώλειες που θα έχουμε την επόμενη περίοδο», προσθέτουν και διευκρινίζουν ότι η απόφαση του ΣτΕ, την οποία επικαλείται το υπουργείο Υγείας, προβλέπει την άμεση επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2012 από 27/2/2018.
«Οπως ο ίδιος ο υπουργός κ. Ξανθός έχει παραδεχτεί τουλάχιστον δύο φορές σε επίσημες συναντήσεις με την ΟΕΝΓΕ, σε αυτό το σκέλος η δικαστική απόφαση είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση. Αρα μας χρωστάνε αναδρομικά τουλάχιστον 7 μηνών μετά την απόφαση του ΣτΕ και οφείλουν άμεσα να επαναφέρουν τους μισθούς μας στα επίπεδα του 2012».

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!