Απάντηση στη Θεατρική Ομάδα δήμου Παύλου Μελά απο τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού-Αθλητισμού και Παιδείας κ Αράπογλου


Απάντηση για τη Θεατρική Ομάδα δήμου Παύλου Μελά

Σχετικά με το δημοσίευμα που αφορά τη διαμαρτυρία  μελών της θεατρικής ομάδας του δήμου Παύλου  Μελά θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κάθε ενδιαφερόμενο ως προς τα παρακάτω: 
Ο δήμος Παύλου Μελά  κάθε χρόνο προκηρύσσει μια θέση σκηνοθέτη για την υποστήριξη και λειτουργία της θεατρικής του ομάδας.
Τα τελευταία τρία χρόνια συνήθως η προκήρυξη γίνεται Σεπτέμβριο με Νοέμβριο.
Η τελευταία σύμβαση του δήμου με σκηνοθέτη συνάφθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2017 και ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2018.
Όπως κάθε χρόνο ο δήμος μας προχώρησε στην μελέτη και τεχνικοοικονομική έκθεση για την νέα προκήρυξη για πρόσληψη σκηνοθέτη/ων.
Μετά από επικοινωνία και δυο συναντήσεις με τον αρμόδιο Επίτροπο του Ελεγκτικού , μας δόθηκαν συστάσεις σύμφωνα με το νέο νομικό πλαίσιο που διέπεται και από τον “Κλεισθένη” ως προς τον τρόπο που πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάθεσης εργασιών με αντίστοιχη ειδικότητα εξωτερικού συνεργάτη-σκηνοθέτη.

Ως εκ τούτου η αρμόδια υπηρεσία του δήμου προχώρησε σύμφωνα με τις υποδείξεις της οικονομικής υπηρεσίας και του Επιτρόπου και συνέταξε ήδη τη νέα τεχνικοοικονομική μελέτη για πρόσληψη σκηνοθέτη/των για να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία της θεατρικής ομάδας όπως συμβαίνει κάθε χρόνο την ίδια περίοδο.

Μέχρι την ανάρτηση της προκήρυξης και την υποβολή υποψηφιοτήτων για νέα ανάθεση εργασιών σε σκηνοθέτη ο δήμος μας οφείλει να ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο και τις κείμενες διατάξεις.

Έτσι και αλλιώς αν δεν παρέλθει ένα ολόκληρο ημερολογιακό έτος από την προηγούμενη σύμβαση ο δήμος αδυνατεί να προκηρύξει τη θέση και να προχωρήσει σε νέα ανάθεση σκηνοθέτη με το οικονομικό πλαίσιο ανώτατου ποσού που επιβάλλει η νομοθεσία των δημοσίων συμβάσεων.

Ως προς το σκέλος που αναφέρεται το δημοσίευμα για τη διάλυση των δυο πρώην θεατρικών ομάδων Πολίχνης και Σταυρούπολης αυτό είχε να κάνει με την συνταξιοδότηση της μόνιμης  σκηνοθέτιδας του πρώην δήμου Πολίχνης και την αδυναμία πρόσληψης δυο σκηνοθετών , έναν για κάθε ομάδα, καθώς αυτό κρίθηκε μη σύννομο εκείνη την εποχή από τον αρμόδιο επίτροπο.
Για αυτό το λόγο  αποφασίστηκε η συγχώνευση των δυο θεατρικών ομάδων σε μια και ταυτόχρονα και η αύξηση της αμοιβής του ενός πλέον σκηνοθέτη στα επιτρεπτά όρια που δεν άφηνε περιθώρια πρόσληψης δεύτερου σκηνοθέτη.
Άρα ούτε απολύθηκε κανένας σκηνοθέτης(η απόλυση ως όρος σημαίνει καταγγελία σύμβασης κάτι το οποίο βέβαια δεν συνέβη), ούτε απομακρύνθηκε όπως ψευδώς αναγράφεται σε φυλλάδιο που διανεμήθηκε , αλλά και ούτε στερήθηκε σε κανέναν το δικαίωμα να είναι εκ νέου υποψήφιος για τη θέση που θα προκηρυχθεί τις επόμενες ημέρες, πολύ νωρίτερα από ότι είχε συμβεί την προηγούμενη περίοδο(2017).

Ο δήμος μας κάθε χρόνο από το 1994 (Σταυρούπολη και Πολίχνη) και εντεύθεν φροντίζει με τις δυνάμεις και δυνατότητες οικονομικά, τεχνικά και με το έμψυχο δυναμικό του, να στηρίζει την προαγωγή του Πολιτισμού κάτι το οποίο θα συνεχίσει να πράττει και τα επόμενα χρόνια.

Φιλικά

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Αθλητισμού και Παιδείας

Ιωσήφ Αράπογλου





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!