Σεβόμαστε, αγαπάμε και φροντίζουμε το Περιβάλλον στο Δήμο Παύλου Μελά

Με μεγάλη συμμετοχή και πολύ ζωντανές παρεμβάσεις και προτάσεις από την εκπαιδευτική κοινότητα και τους συνεργαζόμενους περιβαλλοντικούς συλλόγους ολοκληρώθηκε το 1ο Περιβαλλοντικό Συνέδριο ''Περιβάλλον - Σχολείο - Κοινωνία'' στο Δήμο Παύλου Μελά, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο ''Χ. Τσακίρης''.

Το συνέδριο διοργάνωσε το Τοπικό Θεματικό Περιβαλλοντικό Δίκτυο ''Σχολείο Ανοιχτό στην Κοινωνία - Ενεργός Πολίτης στο Δήμο Παύλου Μελά'', όπου συνεργάζονται ο Δήμος, τα Γραφεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, το Κ.Π.Ε. Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου και οι Περιβαλλοντικοί Σύλλογοι του Δήμου. 
Οι μαθητές με πολύ εύστοχες παρεμβάσεις έδειξαν το ενδιαφέρον τους για τα περιβαλλοντικά προγράμματα και ζητήματα του Δήμου. Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του προγράμματος Ανακύκλωση με Διαλογή στην Πηγή στις Σχολικές Μονάδες με τα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη. Μέσα από το ερωτηματολόγιο που παρουσίασε  εκπρόσωπος του Κ.Π.Ε.  διαπιστώθηκαν η σωστή συνεργασία όλων των φορέων, η ουσιαστικότητα των προγραμμάτων, η διάχυση τους στην τοπική κοινωνία και οι επόμενοι στόχοι του Δικτύου. 
Τα σχολεία που διακρίθηκαν στα προγράμματα επιβραβεύτηκαν αναλογικά με εκπαιδευτικές περιβαλλοντικές εκδρομές, ηλεκτρονικό εξοπλισμό, δωροεπιταγές κ.α. Στη συζήτηση που ακολούθησε με συμμετοχή  μαθητών, εκπαιδευτικών, πολιτών και του Δημάρχου Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη φάνηκε η δουλειά που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια και  οι προοπτικές για ένα καλύτερο περιβάλλον και ποιότητα ζωής στο Δήμο Παύλου Μελά. 












Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!