Ανάπτυξη ή καταστροφή στη Θεσσαλονίκη και Μακεδονία από το χωροταξικό!


311 Μεγάλες Επιχειρήσεις και Ενώσεις Πολιτών της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  19/11/2018

Τίτλος: Καταστροφή ή ανάπτυξη από τη χωροταξία στη Θεσσαλονίκη- Μακεδονία!

Εκκρεμεί συνάντηση με τον κ. Πρωθυπουργό. Ο κ. Περιφερειάρχης θα διορθώσει  όπως υποσχέθηκε ή θα υπάρχει εμπαιγμός σε όλη την παραγωγή, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις?

Ποια συνέδρια, ποια ΕΣΠΑ και ποια προοπτική. Ποιος πρωταθλητισμός? Της ερήμωσης ή της ανάπτυξης?
Θα έχει η Μακεδονία επενδύσεις και ανάπτυξη ή την ταφόπλακα από το Χωροταξικό. Εμπαίζουν όλες τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας, τους εργαζόμενους και τη δυτική Θεσσαλονίκη συνειδητά!

          Οι επιχειρήσεις συντεταγμένα με μία επιτροπή, ζητάνε συνάντηση να εκθέσουν το μεγαλύτερο αναπτυξιακό ή καταστροφικό θέμα στον κ. Πρωθυπουργό. Δεν γίνεται να επαγγελλόμαστε ανάπτυξη και επενδύσεις και την ίδια ώρα με τις χωροταξικές διατάξεις να “σκοτώνονται” χιλιάδες επιχειρήσεις και να ερημώνει η δυτική Θεσσαλονίκη.    
            Ο κ. Περιφερειάρχης έστειλε σημείωμα στις 01/08/18 με την εντολή να υποβληθούν νέες προτάσεις για να ψηφιστούν άμεσα στο Συμβούλιο της Περιφέρειας.  Θα την τιμήσει ή θα εμείνει στην καταστροφή?
           
            Ψηφίστηκαν 2 αποφάσεις στην Περιφέρεια η μία χειρότερη της άλλης- 266/15 και 141/18.  Στην προσφυγή  των 311 επιχειρήσεων  η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης δεν εφάρμοσε την νομιμότητα και υπέκυψε στις δυνάμεις της ερήμωσης. Αιρετή και Αποκεντρωμένη είναι και τα 2 όργανα του δημοσίου !
            Η ΠΚΜ αδιαφορεί. Επικαλούνται ασύστολες ανακρίβειες και προκλητική αγνόησή για τους χιλιάδες εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις με το ~50% του ΑΕΠ της ΠΚΜ.
            Θεσμοθετούνται επίσημα: 1) οι βίαιες μετεγκαταστάσεις - λουκέτα για τη χαμηλή και μέση όχληση σε όλη την Κ. Μακεδονία και 2) η ερήμωση στη δυτική Θεσσαλονίκη, χωρίς μέτρα ασφαλείας εντός ορίων στις υφιστάμενες μονάδες, με “θάνατο” στις υποκείμενες χρήσεις γης εκτός ορίων και με τις σκανδαλώδεις νέες εγκαταστάσεις υψηλής όχλησης Σεβέζο στον αστικό ιστό για πρώτη φορά- κατά αντίθεση της ΚΥΑ ΥΠΕΝ και του ΦΕΚ ΓΠΣ Εχεδώρου- Δέλτα που το απαγορεύει.
            Συνειδητά ψηφίζονται ανούσια κείμενα, όπως “αντιμετώπιση”, αντί “προσκαλούνται/ εγκατάσταση/ παραμένουν”. Ούτε οι άτυπες ζώνες σώζονται.
            Δημιουργείται συνειδητά ο διχασμός και η διχόνοια. Άλλα στην Αθήνα και την ΕΕ, άλλα στην ανατολική Θεσσαλονίκη, άλλα στην Κ. Μακεδονία και στην υποβαθμισμένη δυτική Θεσσαλονίκη. Δύο (2) μέτρα και δύο (2) σταθμά. Εξαιρείται σκανδαλωδώς η ανατολική Θεσσαλονίκη, σπέκουλα στα γήπεδα σε βάρος της δυτικής Θεσσαλονίκης.
            Συγκεντρώθηκαν τουλάχιστον 6 φορές εκατοντάδες επιχειρήσεις (+200 άτομα), πολιτικοί και εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, της Αντιπολίτευσης, Υπουργοί, Ευρωβουλευτές, περιφερειακοί σύμβουλοι, δημοτικοί σύμβουλοι, της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιχειρήσεις και ενώσεις πολιτών. Όλοι ανεξαιρέτως συμφώνησαν με το καταστροφικό του προβλήματος και την ανάγκη διόρθωσής του.  Αντίθετα, γίνονται “χάρες και δωράκια” σε συμφέροντα. Ταυτόχρονα γίνονται σκανδαλώδεις χάρες στην υψηλή όχληση, για τα μέτρα ασφαλείας εντός των ορίων τους “όπως προβλέπει η Ευρωπαϊκή οδηγία Σεβέζο ΙΙΙ” μέχρι την 01/06/15. Δίνεται χωρίς τίμημα το επιχειρηματικό κέντρο αξίας ~500 εκατ. € από τους Λαχανόκηπους στη β΄ προβλήτα. “Φιμώνονται” τα ΜΜΕ από το 2017 για όσους αντιδρούν στην υποβάθμιση της δυτικής Θεσσαλονίκης, ως απότοκος της διαρροής της απίστευτης μελέτης. Είναι δημόσιες οι χορηγίες “σιωπής”.
          Όλοι έχουν εναντιωθεί ενυπόγραφα: οι 8 βουλευτές Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας όλων των κομμάτων, οι 4 Ευρωβουλευτές με επιστολές στον ΠΘ, ΠΚΜ και Ευρωβουλή, οι 5 Δήμοι με 400.000 κατοίκους, επί 4 χρόνια η ΠΕΔ.ΚΜ με πύρινα έγγραφα και δημοσιεύσεις στο τύπο, οι 4 οικονομικοί φορείς με 70.000 μέλη, και οι 311  μεγάλες επιχειρήσεις και ενώσεις πολιτών με πωλήσεις, το 50% του ΑΕΠ της ΠΚΜ και ~15.000 εργαζόμενους. Ακόμη και οι Ιεράρχες ανησυχούν και συμπλέουν για το δυτικό παράκτιο μέτωπο.
            Υπάρχει ΟΡΑΜΑ: 1) Να αναπτυχθούν οι μονάδες παραγωγής, με νέες εγκαταστάσεις, νέα ΑΦΜ και χωρίς περιορισμούς, όπως στην Αττική, 2) Να υλοποιηθεί η αρχή της ισόρροπης ανάπτυξης δυτικά - ανατολικά. Να ληφθούν τα μέτρα ασφαλείας εντός ορίων των υφισταμένων εγκαταστάσεων υψηλής όχλησης μέχρι 01/06/15 ! και να ισχύσει η υπάρχουσα νομοθεσία για απαγόρευση νέων Σεβέζο ή περιορισμών στις χρήσεις στον αστικό ιστό. Να υλοποιηθεί  το επιχειρηματικό κέντρο στους Λαχανόκηπους και   ο εμπλησμός ώστε να καθαρίσει ο βούρκος δυτικά, 3) Να τιμήσει ο κ. Περιφερειάρχης την δική του δηλωμένη πρόσκληση από 01/08/18 για νέα εισήγηση και απόφαση Συμβουλίου ΠΚΜ με τις διορθώσεις στο χωροταξικό- αναγνωρίζοντας προφανώς το καταστροφικό περιεχόμενο.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!