Συνάντηση του αρχηγού του Λ.Σ. με τον αρχηγό της τουρκικής ακτοφυλακής


Θέματα που αφορούσαν κυρίως το προσφυγικό, τη μετανάστευση, τα παράνομα δίκτυα διακίνησης προσφύγων και μεταναστών, αλλά και την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, κυριάρχησαν στις συνομιλίες που είχαν ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος Σταμάτης Ράπτης με τον αρχηγό της τουρκικής ακτοφυλακής υποναύαρχο Αχμέτ Κεντίρ κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, στο κτίριο του υπουργείου Ναυτιλίας στην Ακτή Βασιλειάδη.
Επίσης, πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις σχετικά με τις μεταναστευτικές ροές στο Ανατολικό Αιγαίο από στελέχη των δύο ακτοφυλακών.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, διαπιστώθηκε, «με αμοιβαία ικανοποίηση, η βελτίωση της διμερούς συνεργασίας των δύο πλευρών», ενώ συμφωνήθηκε και υπογράφηκε μεταξύ των δύο αρχηγών, κείμενο «Agreed Minutes», στο οποίο περιλαμβάνονται μια σειρά μέτρων για την περαιτέρω βελτίωση της συνεργασίας των δύο ακτοφυλακών, της άμεσης επικοινωνίας, καθώς και της ανταλλαγής πληροφοριών τόσο σε τοπικό, όσο και σε κεντρικό επίπεδο, με απώτερο σκοπό την καταπολέμηση των παράνομων δικτύων διακίνησης μεταναστών και του οργανωμένου εγκλήματος.
Ο αρχηγός της τουρκικής ακτοφυλακής στην επίσκεψή του στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος συνοδευόταν από τετραμελή αντιπροσωπεία από την Τουρκία και από στελέχη της πρεσβείας της Τουρκίας στην Αθήνα.
Σημειώνεται ότι το χρονικό διάστημα 22-23 Νοεμβρίου 2018, ο υποναύαρχος Αχμέτ Κεντίρ  πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, μετά από σχετική πρόσκληση του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Σταμάτη Ράπτη.
«Εκτιμάται ότι τόσο η επίσκεψη όσο και τα αποτελέσματα της συνάντησης, έχουν ιδιαίτερα προστιθέμενη αξία για την συνεργασία των ακτοφυλακών των δύο χωρών, η οποία έχει ως βάση της, τις αρχές του αμοιβαίου σεβασμού, κατανόησης και εμπιστοσύνης» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!