Στην Ελλάδα το μεγαλύτερο διεθνές συνέδριο για τα θαλάσσια θηλαστικά


Για πρώτη φορά στη χώρα μας θα διεξαχθεί η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για τα Θαλάσσια Θηλαστικά και τις Θαλάσσιες Προστατευόμενες Περιοχές (ΘΠΠ), την περίοδο 8-12 Απριλίου 2019, αποτελώντας ευκαιρία συνάντησης και ανταλλαγής επιστημονικής γνώσης από ειδικούς, έχοντας ως επίκεντρο τη χώρα μας. Η συνδιάσκεψη θα λάβει μέρος για πρώτη φορά στην Ευρώπη.
Στόχος της  παγκόσμιας συνδιάσκεψης είναι να διαμορφώσει μια κοινότητα εμπειρογνωμόνων με ειδίκευση στα θαλάσσια θηλαστικά και την αποτελεσματική προστασία της βιοποικιλότητας στις ΘΠΠ. Κι ακόμη, να αναδείξει τη σημασία σημαντικών περιοχών της Μεσογείου που απειλούνται άμεσα από ανθρώπινες δραστηριότητες και για τις οποίες μέχρι σήμερα υπάρχει ένα σημαντικό επιστημονικό «κενό» γνώσης, όπως είναι η Ελληνική Τάφρος.
Η 5η κατά σειρά Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για τα Θαλάσσια Θηλαστικά και τις ΘΠΠ θα διεξαχθεί στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Μεσσηνία, από το WWF Ελλάς σε συνεργασία με τη Διεθνή Επιτροπή Θαλάσσιων Θηλαστικών και Προστατευόμενων Περιοχών, φέρνοντας κοντά επιστήμονες, ειδικούς, εκπροσώπους ιδιωτικού τομέα και κρατικούς και μη κυβερνητικούς φορείς από όλο τον κόσμο για να συζητήσουν το μέλλον των θαλασσών μας.
Το κεντρικό θέμα της Συνδιάσκεψης θα είναι «Γιορτάζοντας μια δεκαετία συνεργασίας θαλάσσιων θηλαστικών και ΘΠΠ». Κατά τα προηγούμενα χρόνια, τα αντίστοιχα συνέδρια είχαν πραγματοποιηθεί σε Χαβάη, Μαρτινίκα, Αυστραλία και Μεξικό έχοντας ως κεντρικό στόχο να λειτουργήσουν ως ένας μηχανισμός, μέσω του οποίου θα προωθείται σταθερά η συνεργασία και η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών.
Από την ίδρυσή της το 2009, η Διεθνής Επιτροπή ICMMPA εργάζεται για την προώθηση της προστασίας των θαλάσσιων θηλαστικών μέσω ΘΠΠ και άλλων μέτρων διαχείρισης.
Στην επικείμενη διοργάνωση αναμένεται να παραβρεθούν περισσότεροι από 250 συμμετέχοντες από 40 χώρες από όλο τον κόσμο, ενώ για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στη συνδιάσκεψη θα λάβει ενεργό μέρος και μια νέα γενιά Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, οι οποίοι θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να αντλήσουν πολύτιμη γνώση από τους εμπειρότερους συναδέλφους τους.
Δείτε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!