Αντιπροσωπεία του Βαρθολομαίου στην Αθήνα για τη συμφωνία


Αντιπροσωπεία ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου αναμένεται προσεχώς στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με κυβερνητικούς εκπροσώπους για να ενημερωθεί για τις θέσεις της κυβέρνησης που αφορούν τη συνταγματική αναθεώρηση, την εκκλησιαστική περιουσία και τη μισθοδοσία του κλήρου.
Όπως μεταδίδει το vimaorthodoxias.gr, η εξέλιξη αυτή δεν αμβλύνει τη δυσφορία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου για τη μη ενημέρωσή του περί των συζητήσεων, αλλά και του κειμένου συμφωνίας μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου.
Παράλληλα κύκλοι από το Φανάρι υπογραμμίζουν ότι είναι θεσμική υποχρέωση η ενημέρωση του Οικουμενικού Πατριάρχη εφόσον τα ζητήματα αφορούν ενέργειες που θα έχουν επίπτωση σε επαρχίες της Ελλάδος που υπάγονται στην πνευματική δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Σημειώνουν, επίσης, ότι η ενημέρωση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου θα έπρεπε να είχε γίνει από την πρώτη στιγμή, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζουν ότι το πρόσφατο ταξίδι του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου στο Φανάρι δεν είχε ουσιαστικά αποτελέσματα.
Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη ποιους θα συναντήσει η αντιπροσωπεία.
Θυμίζουμε ότι αύριο (Κυριακή) εξαμελής αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης θα συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ενώ τη Δευτέρα οι ιερείς της Κρήτης θα έχουν επαφές με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων, στους οποίους θα εκθέσουν τις απόψεις τους για τη συμφωνία.
Κρίσιμη για τις εξελίξεις χαρακτηρίζεται η Ιερά Σύνοδος που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου.

Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!